Sihvonen lainapyörillä Saksassa kymmenes

Miro Sihvonen sai huonoja uutisia lääkäreiltä.
Kuva
Jani Hovi
Miro Sihvosen kauden avaus Saksan ADAC-sarjassa oli varsin haastava, kun nuorukaisen oma pyörä hajosi jo harjoitusten alussa.

Miro Sihvonen lähti innolla ajamaan Saksan ADAC-sarjan avauskilpailua Fürstlich Drehnassaan. Kisaviikonloppu oli Sihvoselle kuitenkin todella vaikea, mutta lopulta KTM-kuljettaja ajoi eräsijat 18. ja 7. MX Masters-luokassa.

Sihvosen hankaluudet käynnistyivät heti harjoitusten alussa, kun hänen kisapyörä meni rikki. Kun mukana ei ollut varapyörää ja kisapyörän korjaus ei onnistunut, näytti tilanne hetken jo siltä, että viikonloppu oli Sihvosen osalta loppu. Sihvosen onneksi hän sai kuitenkin viereisestä varikkoleiristä lainaksi 250-kuutioisen pyörän, jolla hän pääsi mukaan LCQ-erään. Isojen pyörien joukossa Sihvonen taisteli itsensä lopulta sijalle yhdeksän, joka oikeutti paikkaan sunnuntain kisaeriin.

Seuraava haaste oli löytää pyörä kisaeriin, joka löytyikin onneksi KTM Sarholz -tiimistä.

- Sain heiltä lainaan vuoden 2017 450-kuutioisen pyörän. Olen ajanut aiemmin vain neljä kertaa isolla pyörällä, kun olen harjoitellut koko ajan 350-kuutioisella, jolla minun piti täälläkin ajaa, Sihvonen kertoi.

Sihvonen joutui starttaamaan eriin aivan puomin ulkoreunasta ja ensimmäisessä erässä hän olikin ensimmäisen kurvin jälkeen viimeisenä. Erän aikana Sihvonen teki kuitenkin hyvää nousua ja oli maalissa 18. Toisessa erässä Sihvosen startti onnistui paremmin ja maalissa hän oli seitsemäs.

- Ensimmäisessä erässä pyöräni kytkin rupesi luistamaan, enkä pystynyt ajamaan niin lujaa kuin olisin halunnut. Ja käteni puutuivat myös pahasti, mikä oli odotettavaa kun ajoin ensimmäistä kilpailua 450-kuutioisella pyörällä. Toiseen erään sain sitten uuden kytkimen ja starttikin onnistui paremmin, lisäksi ajoni oli parempaa. Annoin kaikkeni ja olen kyllä todella loppu, Sihvonen päätti.

Päivän kokonaiskilpailun ykkönen oli Jens Gettemann, ennen Tanel Leokia ja Dennis Ullrichia. Sihvonen oli kokonaiskilpailun kymmenes.