Sihvonen: ”Ehjin nahoin GP:n jälkeen”

Kuva
Niklas Hampinen / JWR Honda
Vaikka Miro Sihvosen tulokset eivät olleet sillä tasolla mihin hän itse olisi ollut tyytyväinen, löysi JWR Honda-kuljettaja kilpailusta myös positiivisia asioita.

Miro Sihvonen palasi eilen motocrossin MM-sarjaan loukkaantumisen jälkeen. Edellisen kerran kauden avauksessa Venäjällä kilpailleen Sihvosen päivä Saksassa käynnistyi positiivisissa merkissä.

- Vapaat harjoitukset kulkivat hyvin ja ajoinkin siellä kohtuullisen hyvän ajan. Ajo oli rentoa ja tuntui hyvältä. Sitten aika-ajoissa tulikin taas puristettua liikaa, eikä aika parantunut yhtään vapaista harjoituksista, Sihvonen kertoi.

Ensimmäisen kisaerän startin jälkeen Sihvonen oli 17. Vähitellen Sihvonen joutui kuitenkin antamaan periksi sijoituksia ja oli erän puolen välin jälkeen 24. Valitettavasti sen jälkeen Sihvosen erä päättyi kaatumiseen. Sihvonen loukkasi kaatumisessa hieman olkapäätään ja hänen pyöränsä otti myös osumaa tilanteessa. Niinpä hän katsoi järkevimmäksi ajaa varikolle.

- Startti oli hyvä, mutta sitten kun erä eteni, käsistä loppui yksinkertaisesti voimat. MM:ssä tempo on vaan niin kova ja jokaisesta sijasta käydään todella tiukkaa taistelua, että käteni väsyivät. Tuollaista ei oikein pysty harjoittelemaan millään tavalla, vaan siihen tottuu ainoastaan ajamalla MM-eriä.

Toisen erän startti ei onnistunut Sihvoselta niin hyvin ja hänellä oli runsaasti ohitettavaa edessä. Yksi ohitettavasta kuljettajista kaatuikin Sihvosen eteen, eikä hän onnistunut välttämään osumaa, vaan kaatui itsekin. Sihvonen kaatui vielä erän lopussa toiseen kertaa ja oli maalissa 25.

- Kun haetaan positiivista tältä viikonlopulta, niin tämä on ensimmäinen GP josta lähden ehjin nahoin pois. Minulle on nyt tärkeää saada mahdollisimman paljon kilpailuja alle MM-sarjassa, sillä tällaista ei pysty harjoittelemaan missään muualla. Kisaerien tempo on niin kova ja radalta ovat vaikeita, että sellaista on aivan turha kuvitella harjoittelevansa vaikkapa Suomessa, Sihvonen päätti.

MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Ranskassa.