Sihvonen ajoi uransa ensimmäisen GNCC-kisan Amerikassa

Kuva
Jani Hovi
Miro Sihvonen ajoi eilen illalla Amerikassa paikallisen GNCC-sarjan kauden toiseksi viimeisen osakilpailun.

Miro Sihvonen teki uuden aluevaltauksen sunnuntaina ajaessaan uransa ensimmäisen GNCC-kilpailun Amerikassa. Sihvoselle avautui tilaisuus osallistua kilpailuun Amerikan KTM:n offroadpuolen vetäjän Antti Kallosen kautta.

- Tiaisen Kari on minulle jo monta vuotta sitten sanonut, että kannattaisi käydä kokeilemassa lajia. Nyt siihen tuli hyvä tilaisuus, kun Husqvarnan tiimissä oli loukkaantumisia ja pääsin ajamaan tiimin tehdaspyörällä. Luonnollisesti Kallosen Antti mahdollisti minulle tämän kaiken, Sihvonen kertoi.

Sihvonen jäi Amerikkaan MXoN-kilpailun jälkeen ja pääsi vetämään hyvän harjoitusleirin ennen kilpailua.

- Sain viettää viikon Kailub Russelin ranchilla ja harjoittelin siellä kaikkien tiimikuskien kanssa. Treenit sujuivatkin todella hyvin aina viimeiseen päivään asti, jolloin kaaduin ja satutin peukaloni. Hetken mietin, pystynkö ajamaan ollenkaan sunnuntain kilpailua, mutta kivusta huolimatta lähdin mukaan. Täytynee nyt käydä kuvauttamassa peukalo, jos siinä on murtuma, Sihvonen jatkoi.

Sihvonen starttasi Buckwheat 100 -kilpailuun XC1-luokassa, joka on sarjan kovin luokka. Näin ollen Sihvonen pääsi eturiviin yhdessä kuuden muun luokan kuljettajan kanssa. Kolmen tunnin mittaisessa kilpailussa Sihvonen ajoi maaliin yleiskilpailussa sijalla 35 ja oli luokassaan seitsemäs.

- Ensimmäinen kierros oli todella kamala, koska en tiennyt mihin reitti kääntyy. Vähitellen sen oppi ja viimeinen kierros oli sitten jo helpoin. Parin ensimmäisen kierroksen ajan peukaloon sattui todella paljon ja mietin, joudunko keskeyttämään kilpailun, mutta sitten se hieman helpottui. Tietysti kolmeen tuntiin mahtui todella monta kaatumista, mutta pääsin ehjänä maaliin.

Uransa jatkon osalta Sihvosella on vielä paljon avoimia kysymyksiä.

Suunnitelmat ovat vielä todella avoimet. Ajatuksia on paljon, mutta muuttujia on yhtä lailla paljon tässä seuraavien kuukausien aikana, Sihvonen päätti.