Sekuntitaistelu Portugalissa

Teksti
Kuva
Future7media
Enduron MM-sarjan neljäs osakilpailu päättyi hurjan sekuntitaistelun jälkeen Steve Holcomben voittoon. Toiseksi ajanut Andrea Verona hävisi lopulta vain sekunnin.

EnduroGP-luokassa kisa oli kärjen osalta pitkälti lauantain kaltainen. Kärkikolmikko oli jälleen täysin sama, mutta järjestys sentään vaihtui. Steve Holcombe otti kärkipaikan haltuunsa jo aamun ensimmäisellä maastokokeella ja piti sen hallussaan koko päivän ajan, vaikka tiukkaa olikin. Ero kakkospaikkaan oli suurimmillaan vain 10 sekuntia. Kun kolme kierrosta oli ajettu, oli ero toisena olevaan Andrea Veronaan vain vajaat kuusi sekuntia ja edessä oli enää neljännen kerran ajettava crossitesti, jolla Verona oli joka kierroksella ollut nopea. Viimeisen testin Verona suorastaan raivosi läpi ja teki pohja-ajan, mutta Holcombekaan ei sortunut virheisiin. Veronan kiri ei aivan riittänyt, vaan Holcombe vei voiton sekunnin erolla.

-  Olen tietysti tosi tyytyväinen. Muutin ajotyyliäni tähän päivään. Ajoin eilen liian aggressiivisesti ja tänään ajo oli sulavampaa. Oli hyvä taistelu Veronan ja Garcian kanssa tänään, Holcombe myönsi.

Andrea Verona oli siis päivän kakkonen. Maalissa ei mies suuremmin hymyillyt.

- Tänään oli kova päivä ja tiukka taistelu. Olen vihainen itselleni kun häviän näin pienellä erolla, mutta tämä on racingia. Vauhtininäyttäisi riittävän voittoon, joten yritetään taas uudestaan seuraavassa kisassa, Verona lupasi.

Kolmanneksi sijoittui lauantaina voiton ottanut Josep Garcia, joka jäi kärkikaksikosta lopulta 20 sekuntia.

- Vedin isot lipat ensimmäisellä endurotestillä ja tanko meni solmuun. Jouduin sitten taistelemaan sen kanssa ja menetin aikaa. Sain päivän aikana kurottua eroa kiinni ja Verona oli saavutettavissa, joten laitoin kaiken peliin viimeisellä testillä ja kaaduin. Sellaista tämä on välillä. Sain kuitenkin hyvät pisteet MM-taistelua ajatellen ja tästä on hyvä jatkaa. Pitkä sarja on vasta alussa, Garcia summasi.

Enduro1-luokassa podiumille nousi tuttu kolmkikko. Tällä kertaa järjestys oli Holcombe, Garcia ja Jamie McCanney. Suomalaisista Roni Kytönen oli tänään seitsemäs.

- Tänään tuli koko päivä tasaisesti. Ensimmäinen kierros oli nihkeä, mutta sen jälkeen meno parani. Ei tullut mitään superaikoja pätkille, mutta oli kuitenkin tasaista työskentelyä. Tekemisessä on nyt oikea suunta ja ajamisessa on paljon hyvää. Luokkasijoitus ei välttämättä ole paras, mutta yleiskilpailun 16. sija on ihan kohtuullinen. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin,Kytönen kertoi kilpailun jälkeen.

Hermanni Haljala tippui lauantaihin nähden yhden sijan ja oli nyt kymmenes.

- Huomasin heti kisan alussa, että pyörästä hävisi lisää voimaa. Siinä ei olisi auttanut säätäminen, vaan oli jotain vikaa moottorissa. Päivä olikin tuskaisen tasaista suorittamista. En saanut vauhtia ja ajaminen oli sitä kautta vaikeaa. Sijoitus ei missään nimessä tyydytä. Harvemmin on Betan kanssa ollut teknisiä ongelmia, mutta nyt sellainen kohtasi. Tämä on motorsporttia. Nyt ei auta kuin mennä takaisin tiimin luokse Italiaan, laittaa pyörä kuntoon ja keksiä treeneissä jotain, jotta kello alkaa tykkäämään, Haljala pohti.

Enduro2-luokassa voittoon ajoi Andrea Verona. Nathan Watson paikkasi eilistä keskeytystään sijoittumalla toiseksi. Kolmantena podiumille nousi Samuele Bernardini.

Enduro3-luokassa Brad Freeman otti sarjan kolmannen voittonsa. Matteo Cavallo ajoi toiseksi ja kolmas oli Morgan Lesiardo.

Juniorit

Juniorluokassa Axel Semb tyytyi ajamaan vain sen, mitä voittoon tarvittiin. Toiseksi ajanut Max Ahlin hävisi 8 sekuntia. Kolmossijasta kisasivat tiukasti Kevin Cristino, Manolo Morettini ja Albert Fontova Salvia. Podiumin kolmospaikalle ylsi lopulta Morettini kahden sekunnin kymmenyksen turvin ennen Cristinoa. Suomalaisittain ei päivä kisan puolesta paistanut, sillä Samuli Puhakaisen päivä päättyi konerikosta johtuneeseen keskeytykseen kisan puolivälissä.

- Päivä alkoi extremellä. Se meni eilisen tapaan, jos ei nyt hyvin niin ei huonostikaan. Ensimmäisellä endurotestillä vedin heti lähdön jälkeen kunnon lipat ja tangon solmuun. Sitten kone alkoi pitää hiukan ääntä jo ensimmäisen kierroksen crossitestillä. Pääsin toisella kierroksella vielä extremen ja endurotestin läpi, mutta sitten se hajosi siirtymälle ennen crossitestiä. En tiedä mitä tapahtui, mutta ihan jumiin se meni, Puhakainen selvitti tapahtunutta.

Youth-luokassa podiumin miehittivät italialaiskuljettajat. Kolmen kärjen muodostivat Manuel Verzeroli, Alberto Elgari ja Pietro Scardina. Suomalaisista maaliin pääsi vain Tiitus Enjala. Sijoitus oli eilisen tapaan 11.

- Ajaminen oli paikoitellen ihan hyvääkin. Endurotesti oli minulle kaikkein paras. Siellä sain muita hiukan kiinni. Ensimmäisellä kierroksella vain kaaduin siellä kevyesti. Kolmannella kierroksella kaaduin myös crossilla, niin ne maksoivat yhden sijan. Ajo oli kyllä parempaa kuin eilen. Huomenna palaan Suomeen ja ajoitan treenit pikkunelarilla ja samoin tuolla 125-kuutioisella. Seuraava kisa on varmaan Romanian MM kuukauden kuluttua, Enjala suunnitteli.

Juho Ahokkaan kisa päättyi huolelliseen konttaamiseen toisella maastokokeella.

- Vedin ensimmäisellä endurotestillä aikamoiset lipat ja löin oikean polveni kiveen. Se osui johonkin hermoon, niin ettenpystynyt laittamaan jalalle enää juuri yhtään painoa. Ajamisesta ei tullut sitten enää mitään, koska painoa pystyi pitämään vain vasemmalla jalalla. Ei siitä ilmeisesti mitään rikki mennyt, mutta on se nytkin aika hellänä ja hoidan sitä kylmäpussilla. Lennän huomenna Suomeen ja jos se tuntuu edelleen kipeältä, niin käyn sitten lääkärissä. Jos kaikki on kunnossa, niin lauantaina ajan Panssari CC:ssä, Ahokas totesi.

Naisten luokassa Mireia Badia oli omaa luokkaansa ja otti voiton puolen minuutin erolla ennen toiseksi ajanutta Francesca Noceraa. Kolmas oli Rachel Gutish.

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan 10.-12. toukokuuta Romanian Bacaussa.