Savaste toiseksi korkeimmalle korokkeelle

Kim Savaste oli tänään toinen Kegumsissa.
Kuva
MXGP
Kim Savaste ajoi kakkoseksi EMX Open-luokan toisessa erässä Kegumsissa ja samalla hän oli myös päivän totaalin kakkonen.

EMX Open-luokan toisen erän startti ei ollut suomalaisittain niin onnistunut kuin ensimmäisen erän. Miro Sihvonen onnistui meikäläisistä siinä parhaiten ja oli kuudentena. Kim Savaste oli kymmenes, Rene Rannikko 12. ja Juuso Matikainen 13. Huonoimmin startissa kuitenkin kävi, lauantaina molemmat erät voittaneelle Toms Macuksille, joka kaatui ja loukkaantui tilanteessa. Kärkeen ryntäsi Norjan Cornelius Toendel, joka sai peräänsä Karlis Kajelsin ja Karel Kutsarin.

Norjalainen repi kärjessä parin kierroksen aikana viiden sekunnin eron muihin. Samaan aikaan näytti siltä, ettei Sihvonen ja Savaste saanut aivan ensimmäisen erän kaltaista vauhtia päälle avauskierroksilla. Vähitellen kuitenkin kaksikko sai juonesta kiinni ja neljännellä kierroksella Sihvonen taisteli tiukasti viidennestä sijasta. Sihvonen teki kuitenkin radan lähtösuoralla ison virheen ja hänen pyöränsä keula luisti alta. Sihvonen kaatui ja putosi sijalle 15. Samaan aikaan Savaste teki hyvää nousua ja poimi kuljettajia edestään. Erän puolen välin tietämissä kärjessä tapahtui, kun Kutsar otti johtopaikan haltuunsa.

Erän lähestyessä loppua, Savaste kellotti tasaisesti erän nopeimpia kierrosaikoja ja nousi jo kolmanneksi. Kun erää oli jäljellä kolme kierrosta, ohitti Savaste toisena olleen norjalaisen, mutta siihen hänen nousunsa jäi. Kutsarin etumatka oli tuossa vaiheessa jo 11 sekuntia ja vaikka Savaste olikin erän lopun nopein kuljettaja, ajoi Kutsar ruutulipulle kuusi sekuntia ennen Savastetta. Toendel oli ajamassa kolmantena maaliin, mutta hänen pyörä sanoi sopimuksen irti viimeisellä kierroksella ja Stefan Ekerold oli erän kolmas.

Matikainen ajoi tasaisen kilpailun ja oli maalissa hienosti yhdeksäs, perässään nousua tehnyt Sihvonen. Rannikko ajoi parhaan eränsä Kegumsissa tähän asti ja oli maalissa 11.

Kutsar kruunattiin päivän totaalin voittajaksi, hänen voitettua toisen erän ja oltua ensimmäisessä erässä kakkonen. Savaste keräsi saman verran pisteitä, mutta toisen erän voitto ratkaisi voiton virolaiselle. Ekerold oli päivän kolmas. Sihvonen oli totaalin kuudes, Matikainen yhdeksäs ja Rannikko 16.

Kutsar johtaa EM-sarjaa nyt 14 pisteen erolla Savasteeseen. Sihvonen on sarjassa viidentenä ja Matikainen kuudentena. Rannikko on sarjassa puolestaan 16.