Savaste sivussa ainakin kuukauden

Kuva
Jani Hovi
Kim Savaste on poissa kisaradoilta ainakin kuukauden ajan.

Kim Savasteen kisaviikonloppu Latviassa loppui lyhyeen, kun Savaste kaatui lauantaina ajetussa karsintaerässä. Jousituksen säätöjen kanssa aika-ajoissa tuskaillut Savaste oli karsintaerässä sijalla 23. kun kaatui rajusti.

- Maalihyppyrin ja sitä edeltäneen hidastehyppyrin välissä oli radalla joku reikä, johon ajoin. En oikein tiedä mitä tilanteessa tapahtui, mutta lensin kuitenkin suoraan naama edellä maalihyppyriä päin. Tilanteen jälkeen joka paikkaan sattui melkoisen paljon, enkä edes aluksi tajunnut olkapäässä olevaa kipua, Savaste kertoi.

Kun KTM-kuljettaja vietiin lääkintäpisteeseen, selvisi olkapäässä oleva vamma. Aluksi lääkärit ajattelivat, että Savasteen solisluu oli lähtenyt paikalta. Suomeen tultuaan Savaste suuntasi kuvauksiin ja niistä löytyikin erilainen vamma.

- Kuvien mukaan näyttää, että solisluuni on paikallaan, mutta se on murtunut. Murtuma on tosin hieman erikoisessa paikassa ja lääkäri tutkii vielä kuvat ensi tiistaina. Mutta tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että selvisin murtumalla.

Mikäli solisluussa on vain murtuma, odottaa Savaste itse pääsevänsä takaisin kisaradoille 4 – 6 viikon päästä. Tähtäimessä on päästä ajamaan elokuun 4. päivä kaasuteltava Lommelin GP.