Savaste: ”Pyörä on vähän iso”

Kuva
Henri Salminen
Kim Savaste ajaa normaalisti pienemmällä pyörällä, mutta motocrossin SM-sarjaa mies ajaa MX1-luokassa 450-kuutioisella ajokilla. Tulosta syntyi silläkin.

- Olihan kakkossija loppujen lopuksi ihan hyvä. Aamulla oli aika kuraista ja aika-ajossa ensimmäisellä nopealla kierroksella vedin isot lipat ja loukkasin siinä sormeni ja polveni. Etenkin toisessa erässä sormi alkoi vaivata enemmän, mutta kisa oli ihan hyvä.

Kerro hieman eristä.

- Ensimmäisessä erässä lähtö oli huonompi ja jouduin nousemaan kauempaa kohti kärkeä. Toisessa erässä lähtö oli hyvä, mutta ajoin aluksi turhan hiljaa, kun en huomannut, että rata oli alusta lanattu. Siinä jäin vähän ja olin ehkä viidentenä. Sitten nousin Kahron perään ja pääsin melkein ohikin. Alussa ajo kulki hyvin. Loppua kohden en pystynyt enää puristamaan niin kovaa ja alkoi tulla virheitä.

Ajat 450-kuutioisella pyörällä. Eikö se ole aika iso sinulle?

- On se vähän iso, varsinkin tällaisella kovalla radalla. Hiekalla ei ole niin väliä, mutta tällainen tekninen rata, kuten tänään, on vaikea. Kun on paljon spooria ja pyörässä on niin paljon voimaa, ja se myös painaa enemmän, niin se on aika vaikeaa. Se ei ole ihan vielä minulle sopiva pyörä, koska minulla on vasta aika vähän kokemusta siitä. Koko ajan opin kuitenkin lisää. Tämän jälkeen on taas hyvä mennä ajamaan pikku pyörällä.

Miksi sitten ajat isolla pyörällä?

- Ideana oli tulla tänä vuonna MX1-luokkaan, koska olen jo aiemmin voittanut MX2-luokan. Lisäksi samassa tiimissä Kimi Koskinen ajaa MX2-luokassa, niin kaikin puolin oli järkevämpää vaihtaa MX1-luokkaan. Itse opin tässä enemmän ja luokassa on kovempi taso, koska mukana on myös ulkomaisia kuljettajia.

Kovia nimiä jäi nytkin taaksesi.

- Kyllä vain. Toisessa erässä Kahro oli siinä lähellä, eikä Kullaskaan alussa paljon karkuun päässyt. Loppua kohden sitten ajoni alkoi mennä vähän huonommaksi.

Minkälaiset jatkosuunnitelmat sinulla on tästä eteenpäin?

- Ensi viikonloppuna on Latvian GP, sen jälkeen Saksa ja sitten Italia. Samaan aikaan olisi kyllä SM-kisakin, mutta minulla on italialaistiimin kanssa sopimus, joten ajan siellä. Alavudelle en myöskään pääse, koska samaan aikaan on Italian mestaruuskisa. Loppukaudesta en vielä osaa sanoa, mutta mahdollisesti ajan sen viimeisen SM-kisan.