Savaste palasi kisaradoille

Kim Savaste teki paluun kisaradoille Italiassa.
Kuva
Piergio Casavechhia
Kim Savaste palasi sunnuntaina kisaradoille loukkaantumisesta jälkeen.

Kim Savaste haki pitkän tauon jälkeen tuntumaan kisoista sunnuntaina Italian mestaruussarjan osakilpailussa. Savaste ajoi MX2-luokassa eräsijat 14. ja 11. Päivän päättäneessä superfinaalissa (MX1 -ja MX2 -luokat yhdessä) hän oli 14.

Savasteen vuosi starttasi huonoissa merkeissä tammikuussa, kun nuorukainen mursi kaksi nikamaa selästään harjoitusleirillä Sardiniassa. Kuukausi sitten lääkäri antoi hänelle jälkeen ajoluvan ja samalla Savaste palasi tiiminsä luo Italiaan.

- Kun vietin aikaa Suomessa, sain rauhoitettua omia ajatuksiani ja mietittyä rauhassa tulevaa. Se aika teki henkisesti minulle todella hyvää, Savaste kertoi.

Savaste on harjoitellut nyt kuukauden ajan Italiassa, mutta lääkärien ohjeiden mukaisesti vain puolella teholla, selän toipumisen ehdoilla.

- Aluksi selkä tulikin todella kipeäksi ajamisen jälkeen ja oli pakko mennä heti sänkyyn lepäämään kun pääsin kämpille. Mutta selkä on mennyt koko ajan paremmaksi ja paremmaksi, joten suunta on hyvä.

Viime viikonloppuna oli Savasteella edessään ensimmäinen kilpailu, kun hän osallistui Italian mestaruussarjaan. Aika-ajoissa Savaste näytti vauhdin olevan tallella ja kellotti omassa aika-ajoryhmässä kolmanneksi nopeimman ajan. Ensimmäisessä kisaerässä Savaste oli maalissa 14. ja toisessa erässä 11. Superfinaalissa hän oli 14.

- Ensimmäisessä erässä käteni puutuivat todella pahasti, mikä oli tietysti oli tietysti odotettavaa. Toisessa erässä vesisade teki hommasta hankalaa kaikille ja itsekin jouduin käymään varikolla kertaalleen vaihtamaan ajolasit. Superfinaalissa oli startin jälkeen kahdeksantena, mutta putosin siitä sitten erän aikana. Kokonaisuutena olen tyytyväinen tähän, sillä ajoa ei ole loukkaantumisen jälkeen takana vielä ihan paljoa.

Seuraavaksi Savaste nähdään radalla Mantovassa, jossa hän ajaa MX2-luokan MM-osakilpailussa.

- Mantovassa pitäisi ajaa 12. päivä toukokuuta, jos saan sinne vaan starttipaikan. Tänä vuonna MX2-luokassa puomit ovat olleet aika täysiä, mutta uskon kyllä saavana Youthstreamilta paikan sinne. Muuten on sitten tarkoitus ajaa tällä kaudella 6-7 MM-kisaa, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Savaste päätti.