Sanders liian nopea muille

Daniel Sanders siirtyi Dakarin johtoon.
Kuva
Marcelo Maragni
Daniel Sanders antoi tänään myrskyvaroituksen muille Dakarille ja nousi kilpailun johtoon.

Dakarin kolmas etappi laittoi kärjen järjestystä uusiksi ja samalla valitettavasti kilpailusta putosi pois jälleen yksi kärkikuljettaja. Kolmen vuoden takainen kisan voittaja Ricky Brabec nimittäin kaatui päivän etapilla ja loukkasi itsensä, joutuen keskeyttämään kilpailun.

Päivän nopeimmasta kuljettajasta ei ollut tänään epäselvyyttä, sillä GASGAS-kuljettaja Daniel Sanders täräytti yli kuuden minuutin pohja-ajan. Australialainen johti myös eilistä etappia lähes loppuun asti, mutta hidasti vauhtiaan ja taktikoi tuolloin itselleen paremman lähtöpaikan tälle päivällä. Tänään toisena reitille lähtenyt Husqvarnan Skylar Howes ajoi myös hienon päivän ja heikosta lähtöpaikasta huolimatta amerikkalainen oli päivän kakkonen. Eilen etappivoittoon ajanut Mason Klein lähti tänään ensimmäisenä reitille, mutta Howesin tapaan hän ei antanut sen asian häiritä. BAS KTM-tiimissä ajava Klein oli päivän kolmas, jääden 40 sekuntia Howesille. Kevin Benavides oli päivän neljäs. Argentiinalainen olisi ollut ajamalla päivänä toiseksi nopein kuljettaja, mutta kahden minuutin aikasakko pudotti hänet neljänneksi. Konkari Joan Barreda oli tänään viides.

Sanders nousi myös kokonaiskilpailun kärkeen, neljän minuutin erolla Kleiniin. Benavides on kolmantena, vajaan kahden minuutin päässä Kleinistä.

Kärjen ulkopuolelta voidaan kertoa uutinen Alex Salvinista, joka on monille suomalaisille tuttu enduron puolelta. Salvini joutui keskeyttämään kilpailun eilen teknisen vian vuoksi. Sen sijaan myös enduron puolelta suomalaisille tuttu Lorenzo Santolino jatkaa vahvasti kilpailussa. Espanjalainen oli tänään 12. ja on nyt kokonaiskilpailussa sijalla 11.

Alla kärjen tilanne päivän etapin jälkeen.

d3