Salin: "Lajit täydentävät toisiaan"

Roni Salin otti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen Suomen mestaruuden eilen.
Kuva
Jani Hovi
Roni Salin ajoi cross countryn tämän kauden päätöskisassa voittoon ja uransa ensimmäiseen henkilökohtaiseen Suomen mestaruuteen.

Roni Salin lähti kisaan vain voitto mielessään, sillä se toisi halutun Suomen mestaruuden riippumatta muiden ajamisesta. Kisan alku ei luvannut kovin hyvää, mutta kisan puolivälissä alkoi näyttää jo paremmalta ja tuloksena oli lopulta selkeä voitto.

- Jos ajattelee nyt, kun tulin maaliin, niin aika helposti tuo voitto kuitenkin tuli. Ensimmäisellä kierroksella kyllä näytti siltä, että muut menevät kovempaa, mutta ilmeisesti joillakin oli tänään kunto vähän hakusessa. Minulla oli tänään hyvä päivä ja pystyin voittoon.

Niin, ajoit voittoon ja samalla myös Suomen mestariksi.

- Tämä oli ensimmäinen henkilökohtainen Suomen mestaruuteni. Joukkuemestaruus minulla on crossista, mutta henkilökohtaista ei vielä ollut. Tämä on minulle iso juttu, tätä on ollut myös mahdollistamassa iso joukko tukijoita, niin tämä on tosi hienoa.

Mitä pidit päivän reitistä?

- Ei se ainakaan huonompi ollut kuin eilen. Reittiä oli ilmeisesti vähän tasoiteltu. Vettä oli satanut, mutta ei siellä juuri mitään kuraa ollut. Ihan kiva reitti oli. Se on hyvä, että se oli tuollaista vähän vaihtelevaa ja melko pitkä. Ei hiekkakaan aina ole minun ykkösjuttuni, joskus se kulkee ja joskus ei. Tänään kulki.

Olet ajanut enduroa, crossia ja cross countrya. Mikä näistä oikein on oma lajisi?

- Se on vähän päivästä ja reitistä kiinni. Enduro on kuitenkin minun juttuni. Olen alkanut nauttia siitä aina vain enemmän. Suomiendurokin on ihan hauskaa, eikä kivikoissakaan tule enää niitä ärräpäitä niin usein kuin ennen.

Nyt on koko kilpailukausi ohi, mitä tapahtuu ensi kaudella?

- En osaa vielä sanoa siihen yhtään mitään. Mitään en ole lyönyt lukkoon, enkä ole oikein suunnitellutkaan mitään. Pieniä keskusteluja olen toki käynyt, mutta jos ensi vuonna ajan, niin mieli tekisi vaihtaa isompaan pyörään. Siitä saisi mukavan motivaatiopommin, mutta muuten ei ole vielä mitään suunnitelmia.

Eli menetkö eteenpäin mielen mukaan?

- Mielen mukaan ja kaikki lajit, se on aina ollut minun juttuni. On kiva ajaa kaikkia lajeja, koska jokaisesta saa jotain oppia ja lajit täydentävät toisiaan. Se on hyvä asia.

Jos koronaepidemia helpottuu, niin vieläkö mieli tekee maailmalle?

Enduron EM-kisoista kyllä tykkäsin, niissä ei ollut mitään vikaa. Niitä olisi mukava päästä ajamaan, jos jossain vain on joku hyvä kisa. Olisi myös hienoa, jos pääsisi urallaan ajamaan MM-kisoja. Mielelläni lähden, jos vain tilaisuus tulee.