Säännöt estävät mestaruuden puolustamisen

Juha Puotsaari olisi halunnut puolustaa V40-luokan mestaruutta, mutta sääntöjen mukaan siihen ei ollut mahdollisuutta.
Kuva
Jani Hovi
Viime vuonna enduron V40-luokan Suomen Cupin voittaja olisi halunnut puolustaa mestaruuttaan, mutta säännöt eivät antaneet siihen mahdollisuutta.

Juha Puotsaari on tuttu nimi usean viime vuoden ajalta enduron ja cross countryn lähtölistoilta. Mies ajoi viime kaudella enduron V40-luokan Suomen Cupin mestariksi ja kauden päätteeksi tilille tuli myös saman luokan Suomen Cupin mestaruus cross countryn puolelta, joten Puotsaaren kausi oli täydellinen. Somerolaisen tarkoituksena oli ajaa myös tänä vuonna V40-luokassa ja puolustaa mestaruuksiaan, mutta Puotsaarta ei näkynyt Sysmän SM-avauksen lähtöviivalla.

- Täytän tänä vuonna 50 vuotta ja kyselin jo viime kesänä lajiryhmältä, voinko ajaa siitä huolimatta tänä vuonna V40-luokassa. Silloin asialle tuli alustavasti vihreää valoa, mutta sitten syksyn lajipäivillä päätettiinkin toisin. Kun olen nyt virallisesti V50-luokan kuljettaja ikäni puolesta, en enää saa ajaa nuorempien luokassa. A-luokassa saan kuitenkin ajaa luokitukseni mukaisesti, mutta en V40-luokassa, mikä tuntuu hieman erikoiselta, Puotsaari kertoi.

Puotsaaren turhautumisen ymmärtää, sillä kuten viime vuoden mestaruus osoittaa, olisi V40-luokka hänelle oikeampi kuin V50-luokka.

- Ei minulla ole hirvittävästi intoa lähteä ajamaan V50-luokan kisoja, jotka ovat aina lyhyempiä kuin V40-luokan kisat. Haluan kuitenkin ajaa kisoissa kunnolla, enkä vain muutamaa pätkää. Tietysti voisin ajaa A-luokan puolella, mutta kyllähän veteraaniluokka on minulle se oikea paikka. Omasta mielestäni V50-luokka ei ole kuitenkaan minulle se oikea luokka, vaikka sinne iän puolesta kuuluisinkin. Keskityn tänä kesänä motocrossiin ja ajan siellä V45-luokassa, Puotsaari päätti.

Kommentit

Lähettänyt Timo Laine : To, 03/04/2021 - 13:38

Asennetta löytyy!

Language
suomi

Lähettänyt Elmero Andersson : To, 03/04/2021 - 14:29

Huhhuh mitä pelleillyä taas kerran. Saako Puotsaari muka jonkun edun siitä että hän on vanhempi? En olekaan ennen tajunnut tällaista :O. Kuvitelkaa nyt jos Usain Boltkin juoksisi tulevaisuudessa 70-vuotiaana sadalla metrillä nuoria sällejä vastaan. Varmaan vetäisi helposti alle viiteen sekuntiin ja nuoret orit jäisivät pöllistyneenä pientareelle pyörittelemään pieniä peukaloitaan. Ehkä tälle on joku järkevä selitys, jota itse en ymmärrä. Valistakaa toki minua jos koette tietävänne. Eikö Puotsaari nyt vain voisi jatkaa V40-luokassa, jos kerran viime vuonna siellä dominoi? Tuskin vauhti vuodessa on niin paljoa tippunut, ettei hän enää pärjäisi T: Hugo-Peikko

Language
suomi

Lähettänyt Pasi Kaukolinna : To, 03/04/2021 - 16:36

CC:ssä  saa ajaa nuorempien joukossa, ei kuitenkaan V-luokan kuski U20-luokassa

 

Language
suomi

Lähettänyt Peteri Suomalainen : To, 03/04/2021 - 19:05

mitä tähän nyt enään voi sanoa...

crossi, enska, cc... ihan kuutamolla, esimerkkejä löytyy

Language
suomi

Lähettänyt Heikki Savonen : To, 03/04/2021 - 19:12

Tervetuloa CC:hen puolustamaan mestaruutta! 

Language
suomi

Lähettänyt sami sainio : Pe, 03/05/2021 - 10:50

Otsikko "Säännöt estävät mestaruuden puolustamisen" kertoo jo kaiken, yhdessä sovitut säännöt estävät monina muitakin asioita.

Mikä into on sorvata yksittäisten kuskien kohdalla sääntöjä uusiksi, sitten kun ollaan siinä tilanteessa että joka syksy tulisi päättää 17 poikkeusta seuraavalle kaudelle niin siihen tulisi stoppi aika äkkiä.

Juhan vauhti on A luokan vauhtia, A luokassa saa ajaa koko rahan edestä.

Enemmän tulisi miettiä luokkajakoa endurossa, ehkä motocrossin suuntaan 35-44, 45-54 ja 55- 100 voisi toimia.

Vai ollaanko crossissa menossa takaisin 40, 50 luokkiin en tiedä.

Mielestäni miettimisen arvoinen asia, mikään muutos ei sovi kaikille se on selvä mutta olisiko endurossa aika kokeilla muutosta ikäluokittelussa.

Kangasalan kisaan on ilmoittautunut 55 kpl V 50 ja V 60 kuskia, vetskuissa on voimaa.

Language
suomi

Lähettänyt Tommi Teuri : La, 03/06/2021 - 08:41

Muualla maailmassa toi veteraanien ikäraja on aina alaraja ei yläraja, esim Doug Dubach on voittanut monella vuodella V40 ja V50 luokat Ameriikan kisoissa.

Tuollainen fariseus tyyppinen raamatun/sääntöjen tulkinta oli persiistä jo yli 2000 vuotta sitten, ehkä voisi jo päivittää asennetta nykypäivään?

Language
suomi