Ruotsiin ja Latviaan Yamaha bLU cRU -cupin menestystä

Kuva
Jani Hovi
Yamaha julkisti bLU cRU -cupin kolme lopullista voittajaa ja ilahduttavasti Suomen naapurimaihin meni kahden luokan voitto.

Yamaha bLU cRU -cupin finaali kaasuteltiin Assenissa motocrossin joukkue MM-kilpailun yhteydessä. Tuon finaalin jälkeen valittiin jokaisesta luokasta viisi kuljettaja, jotka pääsivät mukaan Espanjassa ajetulle Yamaha Masterclass -leirille. Assenissa oli mukana myös 10 suomalaistan nuorta kuljettajaa, mutta valitettavasti tällä kertaa kukaan heistä ei päässyt siitä eteenpäin. Kolmen päivän mittaisen leirin aikana seurattiin kuljettajien ajamista ja heidän vauhtiaan, mutta myös kuljettajien käyttäytymistä ajamisen lisäksi. Tuon leirin perusteella valittiin jokaisesta luokasta voittaja, joka saa Yamahan tuen kaudelle 2020.

125-kuutioisten voittajaksi valittiin Latvian 16-vuotias Mairis Pumpurs, joka voitti luokan kilpailun myös Assenissa. Palkinnoksi Pumpurs saa tiimipaikan MJC Yamaha -tiimiin, joka on Yamahan virallinen kisatiimi EMX125-sarjassa. Pumpursin tiimikavereina ajavat ensi kaudella hollantilaiset Kay Karssemakers ja Ivano van Erp. Karssemakers sijoittui kolmanneksi 85-kuutioisten MM-kilpailussa vuosina 2018 ja 2017, voittaen mestaruuden 65-kuutioisissa vuonna 2015.

85-kuutioisten voittajaksi valittiin Romanian Zoltan Ordog ja 65-kuutioisten voittajaksi Ruotsin Freddie Barttlett. Tämä kaksikko saa Yamaha Motor Europen suoran tuen kaudelle 2020.

- Todella hienoa nähdä, että Latviaan ja Ruotsiin meni voitot. Se osoittaa hyvin, että hieman pienemmistäkin crossimaista voi hyvin löytyä menestyjiä ja se kannattaa pitää myös kaikkien suomalaisten mielessä. Myös meidän kuljettajilla on hyvät mahdollisuudet yltää samaan, kertoo Yamaha Motor Europen myyntipäällikkö Riku Vaahtera.

2020 YZ bLU cRU FIM Europe Cupien ilmoittautuminen avautuu tällä viikolla.