Roczenille kauden ensimmäinen voitto

Ken Roczen on sarjan hallitseva mestari.
Kuva
Garth Milan
Ken Roczen huudatti yleisöä viime yönä Indianapolisissa, ottamalla kauden ensimmäisen voittonsa.

Monster Energy Supercross-sarja jatkui Lucas Oil Stadiumilla, Indianapolisissa. Illan kilpailusta muodostui monille todella haastava, sillä rata oli varsin pehmeä ja sitä kautta spooreja täynnä. Mutta se ei haitannut Ken Roczenia, joka ajoi kauden ensimmäiseen voittoon.

Finaalin startti meni Roczenin nimiin, joka sai peräänsä Cooper Webbin, Chase Sextonin ja Adam Cianciarulon. Eli Tomac sai huonon startin ja oli kymmenen parhaan ulkopuolella. Finaalin alkuvaiheissa Sexton ohitti Webbin ja näyttikin alussa kärkiporukan nopeimmalta kuljettajalta. Kun finaali oli ajettu reilut viisi minuuttia, teki Sexton jälleen ison virheen ja kaatui, pudoten sijalle 12. Webb sai peräänsä Justin Barcian, joka olikin todella nopea koko illan ajan radalla. Webbin tehdessä pienen virheen, nousi Barcia toiseksi. 

Finaalin puolessa välissä Roczenin johto oli reilu kolme sekuntia Barciaan, jonka perässä Webb tuli reilun sekunnin päässä. Aaron Plessinger oli neljäntenä ja Jason Anderson viidentenä. Tomac oli tuossa vaiheessa seitsemäs ja Sexton 10.

Seuraavan viiden minuutin aikana kärjessä tilanne pysyi ennallaan, Roczenin pitäessä johtonsa reilussa kolmessa sekunnissa Barciaan, jonka perässä Webb oli lähes iskuetäisyydellä. Kun finaali läheni loppua, Barcia kavensi Roczenin eroa hetki hetkeltä ja kun ajoaikaa oli jäljellä kaksi minuuttia, oli Barcia Roczenin perässä. Roczen ei kuitenkin tehnyt virheitä, vaan ajoi ruutulipulle ensimmäisenä, tuoden Suzukille heidän ensimmäisen voittonsa sitten vuoden 2016. Barcian perässä kolmanneksi ajoi Webb, Plessingerin ollessa neljäs ja Anderson viides. Tomac menetti lopussa yhden sijan ja oli kahdeksas, Sextonin ollessa 10.

Sarjapisteissä tämä tarkoitti sitä, että Webb nousi kärkeen pisteen erolla Tomaciin. Sexton puolestaan on nyt 13 pisteen päässä kärjestä.

250-kuutioisissa voitto meni jälleen Hunter Lawrencelle. Nate Trasher oli toinen ja Jordon Smith kolmas.

Alla lopputulokset ja sarjojen pistetilanteet.