Remes voittoon Vesivehmaalla

Päivän viimeinen startti lähtöviivalla.
Kuva
Pasi Järviö
Eero Remes kaasutteli voittoon cross countryn kauden kolmannessa SM-osakilpailussa Vesivehmaalla, Asikkalassa.

Cross countryn neljän osakilpailun mittaisen SM-sarjan syyskausi pyörähti käyntiin tänään Vesivehmaalla. Mukavassa syyssäässä ajettuun kilpailuun mukaan starttasi hieman vaatimaton määrä kuljettajia, sillä vain pari sataa urhoollista kilpailijaa nähtiin päivän aikana lähtöviivalla.

Kisapäivä Vesivehmaalla huipentui kello 14 startanneeseen SM-lähtöön. Lähtöön suurimpana suosikkina startannut Eero Remes ei onnistunut startissa parhaalla mahdollisella tavalla, kun hänen pyöränsä ei meinannut ensin käynnistyä ja sitten kun Remes sai pyörän käyntiin ja oli lähtemässä liikkeelle, sammui pyörä uudelleen. Remes lähti jahtaamaan kärjessä olleita Jiri Leinoa ja Antti Hännistä.

- En oikein saanut alussa ajorytmistä kiinni, mutta sitten huollon jälkeen rupesi kulkemaan paremmin. Ajoin Leinon perässä kakkosen jonkun aikaa, enkä ottanut turhia riskejä. Lopulta Leino sitten lähestulkoon laski minut ohi, reilun minuutin erolla voittoon ajanut Remes kertoi.

remes 880 2023

Eero Remes ajoi päivän voittoon.

Radoille paluun tehnyt Leino taisteli itsensä maaliin toisena, huolimatta siitä, että turkulaisen käsiin tuli isot rakot jo kilpailun alussa. Hänninen puolestaan kärsi melkoisesta flunssasta, eikä pystynyt kilpailun alun jälkeen enää ajamaan normaaliin tapaan. Hänninen oli kilpailun kolmas, jääden kuitenkin jo lähes neljä minuuttia Leinolle. Hermanni Koskinen oli kilpailun neljäs ja Dick Bergman viides.

SM-pisteissä Remes on jo lähes varma mestari. Hän johtaa sarjaa 21 pisteen erolla Koskiseen, kun jäljellä on enää yksi SM-kilpailu. Bergman on kolmantena, kuuden pisteen päässä Koskisesta.

U20-luokassa Albert Juhola epäonnistui startissa, mutta nousi kärkeen nopeasti. Viimeisellä kierroksella Ukko Laaksonen ajoi kuitenkin Juholan kiinni, mutta Mäntsälän nuorukainen piti juuri ja juuri pintansa. Oskari Vuori ajoi luokassa kolmanneksi.

V40-luokan voitto meni Mika Karmalle, ennen Janne Mukkalaa ja Tero Mannista. B-luokan nopein oli puolestaan Elias Lindh, Matti Reinikainen oli toinen ja Jami Mäkinen kolmas.

Mäntylä naisten ykkönen

Aamu Vesivehmaalla käynnistyi tunnin mittaisen lähdön merkeissä, jossa radalla oli neljä luokkaan. V60-luokan ja samalla myös koko lähdön voittoon ajoi Karri Tikkanen. Harri Viertoma oli luokassa kakkonen ja Pasi Virtainen kolmas. Nuortenluokan voitto meni ylivoimaiseen tyyliin Miko Korpelalle. Topi Huhtala oli toinen ja Oiva Laine kolmas. Claccis-luokassa Tomi Kuikka ajoi voittoon, ennen Jari Nurmista ja Tero Kolehmaista. Kuntoluokassa ykkönen puolestaan oli Jyrki Hannonen, ennen Jari Turusta ja Ari Stenbergiä.

Päivän toisena lähtönä radalla nähtiin naisten SM-lähtö ja heidän kanssaan samaan aikaan reitillä nähtiin myös V50- ja C-luokat. Naisten luokan puolella Melissa Mäntylä teki vierailun cross countryn puolella ja ajoi voittoon kahden minuutin turvin. Toiseksi ajoi Riina Lampinen ja kolmanneksi Anu Nummela. Lampinen kavensi näin ollen Nummelan pistejohtoa sarjassa kahdella pisteellä, Nummelan johdon ollessa nyt neljä pistettä ennen kauden päätöskilpailua.

Toisen lähdön kärkikolmikko muodostui kuitenkin V50-luokan kuljettajista, Lari Lehtiön viedessä voiton vajaan kahden minuutin erolla Jani Koskenniemeen. Kahdessa luokassa jälleen ahkeroinut Jari Nurminen oli lähdön kolmas. C-luokan voittoon ajoi Patrik Vänskä, ennen Iivari Rikassaarta ja Pasi Koivua.

SsMK joukkuemestari

Vesivehmaalla jaettiin samalla myös cross countryn joukkuemestaruudet. Monista muista lajeista varsin poikkeavalla kaavalla ajettavan joukkuekilpailun voittoon ajoi Salpausselän Moottorikerhon joukkue Antti Hänninen, Melissa Mäntylä ja Aatu Anttila. Joukkue keräsi niin sanotusti täydet pisteet, oltuaan omien luokkiensa nopeimmat kuljettajat, joukkuekilpailuun ilmoittautuneista kuljettajista.

SM-hopea meni Mäntsälän Moottorikerhon joukkueelle Albert Juhola, Jani Viljanen ja Juha-Pekka Tirkkonen. Kilpailun kolmas oli Etelä-Pohjanmaan Moottorikerhon joukkue Leevi Ritari, Tero Manninen ja Riku Harju. Kilpailussa mukana oli yhteensä kuusi joukkuetta.

Kommentit

Lähettänyt Heikki Savonen : La, 09/16/2023 - 19:37

Hieno kisa Vesivehmaan maastoissa, Kiteelle jäi paljon ratkaistavia sijoituksia. Nimiä listaan! T. CC lajiryhmä

Kieli
suomi

Lähettänyt Peteri Suomalainen : Su, 09/17/2023 - 20:01

On lajiryhmällä hommia

Ei kyllä auta jos mediaa vastaan aletaan tappelemaan, aina tulee turpaan ja aiheesta

Kieli
suomi