Remes vaihtoi hetkeksi motocrossiin

Eero Remes nähdään jälleen Suomen maajoukkueessa.
Kuva
Caroline Joelsson
Eero Remes käväisi keskiviikkona Virossa ajamassa motocrossia. Reissu oli kuitenkin enemmän lomailua kuin tuloksen tekoa. Mutta nähdäänkö mies myös SM-crosseissa?

Mikä sinut sai Viroon crossia ajamaan?

- Aigar Leok minut sinne houkutteli, eikä tässä nyt mitään tähdellisempääkään ollut. Mukava kisahan siellä oli, ei siinä mitään.

Lomaa et sitten malta oikein pitää?

- Onhan tässä jo lomailtu. Ihan mukavaa on välillä ajaa hiukan crossiakin.

Minkälainen kisa oli?

- Ihan hyvä. Virossa ei paljon stressailla aikatauluista ja muista, niin oli ihan leppoinen meininki. Siellä oli satanut vähän vettä edellisenä päivänä, niin rata oli aamulla vähän märkä. Kyllä se siitä sitten kuivui ihan hyväksi päivän mittaan.

Olit superfinaalissa kahdeksas, vastasiko se odotuksiasi?

- Ei minulla sen kummempia odotuksia ollut. Olen viimeksi ollut crossipuomin takana vuonna 2013 ja on se aika lailla erilaista hommaa enduroon verrattuna, kun on kilpakumppanit siinä ympärillä. Tavoitteenani oli lähinnä pitää hauskaa ilman ylimääräisiä haavereita.

Miltä ajaminen tuntui?

- Ajo parani koko ajan. Kaksi ensimmäistä erää ajo oli vähän hakusessa, mutta sitten superfinaalissa olin jo ihan tyytyväinen omaan ajooni. Hauskaa lähdin pitämään ja hauskaa oli, niin sen puoleen oli ihan mukavaa.

Eli kisa täytti tehtävänsä?

- Kyllä vaan. Se oli sellainen stadioncrosstyppinen rata, lyhyt kierros ja paljon hyppyreitä, eli kyseessä ei ollut mikään niin sanottu normaali crossirata, joten tulostavoitteita ei todellakaan ollut.

Onko sinulla tarkoitus ajaa crossia Suomessa, esimerkiksi jotain SM-kisaa?

- En ole miettinyt sen tarkemmin. Katsotaan nyt. Voi olla, etten aja, mutta ei nyt sanota sitäkään vielä varmaksi.

Somerpalun kilpailun tulokset.