Remes: ” Koko ukko oli ihan marmeladia”

Eero Remeksen kisa Gotlannissa ei sujunut suunnitelmien mukaan.
Kuva
Antti Hellsten
Eero Remes ajoi Gotland Grand National -kisassa kuudenneksi, vaikka odotukset olivat korkeammalla. Vasta sairastettu korona painoi vielä jäsenissä.

- Kaksi ensimmäistä kierrosta olivat sellaista ihan normaalia ajoa. Kolmannen kierroksen alussa vedin pienet lipat. Sen jälkeen ajo olikin aika mönkimistä loppuun asti. Voimat olivat täysin loppu. Jalat ja kädet olivat ihan marmeladia. Käsiin tuli lisäksi aikamoiset rakot, niin olihan se aikamoista taistelua loppuun asti. En saanut itsestäni mitään irti enää kahden kierroksen jälkeen. Viime viikolla sairastin koronan, niin varmasti sekin vaikutti asiaan. Käytännössä oli kyllä marmeladia koko ukko jo kahden kierroksen jälkeen. Siinä vain pyörä vai miestä eikä toisin päin.

Miten startti onnistui?

- Kyllä minä irtosin viivalta omasta mielestäni ihan hyvin, mutta muut irtosivat vielä paremmin. Olin varmaan jossain siellä parinkymmenen paikkeilla.

Kävit heti ensimmäisellä kierroksella pyörähtämässä varikolla?

- Kisassahan on kaksi pakollista varikkokäyntiä, niin ajattelin ajaa sen ensimmäisen heti pois. Olin ehkä neljäntenä siinä vaiheessa. Sitten lippasin heti kolmannen kierroksen alussa ja muut ajoivat minut kiinni. Sitten minä hyydyin ja se olikin sen jälkeen siinä. Se enemmän vain selviytymistä siitä eteenpäin. Ei sillä enää ollut mitään tekemistä kilvanajon kanssa.

Miten reitti kesti vai menikö se huonoon kuntoon?

- Olihan se aika patilla ja kun siellä on paljon sitä liukasta kiveä, niin ei pystynyt paljon ohittelemaan kun ei ollut pitoa. Useamman kerran kyllä meinasin poistua metsään, mutta onneksi pysyin reitillä, eikä tullut enää muita kaatumisia.

Tiedätkö, mikä on tilanne nyt tuossa Svensk enduroklassiker -sarjassa?

- En osaa yhtään sanoa. En ole katsonut pisteitä, niin en tiedä miten se meni.