Remes: ”Kalassa voisi käydä”

Remeksen viikonloppu Italiassa ei sujunut suunnitelmien mukaan.
Kuva
Kari Salminen
Eero Remeksen kisaviikonloppu Italiassa ei sujunut alkuunkaan odotetulla tavalla. Lauantain yhdestoista ja sunnuntain seitsemäs sija olivat kaikkea muuta kuin sitä, mitä haettiin.

- Oma ajo ei sujunut lauantaina lainkaan. Hyvä, että suurin piirtein pääsi edes pätkät läpi. Ei siitä päivästä paljon kertomista ole. Liukasta oli, mutta eipä tuo näyttänyt muita haittaavan. Pojat menivät kovaa, mutta itse en päässyt mihinkään. Oli tosi vaikeaa koko päivä. Ei ollut kyllä oikein yritystäkään, en vain tiedä miksi.

Olivatko maastokokeet vaikeita?

- Siellä on paljon kiveä ja juuria. Kyllä ne aika haastavia olivat. Pari-kolme kertaa kaaduin pätkillä, mutta ei tätä sijoitusta voi sen piikkiinkään laittaa. Kun noin hiljaa ajaa, niin eipä siinä ehdi juuri tilanteitakaan tulla.

Aika lailla tuli vettä ja salamoi välillä?

- Kyllä siinä vaatteet märäksi sai. Pitkillä siirtymillä meinasi tulla kylmäkin, oli kyllä kaikki niin märkänä. Onneksi eivät sentään salamat osuneet kohdalle.

Sunnuntai oli sentään parempi?

- Muutama pätkä meni hiukan paremmin. Aamulla oli vielä liukasta, enkä vain päässyt mihinkään. Osasyy voi olla siinä, että en ole ajanut tuolla pyörällä vielä kurakisoja. Loppupäivästä kun crossitestit kuivuivat, niin niitä oli ihan mukava ajaa.

Mitä tässä nyt on tehtävissä?

- Ehdottomasti olisi pitänyt ennen Italian kisaa päästä ajamaan kurakelillä, mutta peukalo ja kylkiluut olivat vähän huonossa kunnossa, niin en päässyt ajamaan. Sen nyt ainakin tietää,että jotain säätöjä pitää koettaa saada kurakelille muutettua.

Nyt on sentään onneksi pitkä aika ennen seuraavaa MM-kisaa.

- Nyt alkaa tosiaan kesätauko ja täytyy keksiä jotain uusia juttuja tuohon kurahommaan. Kyllä minä tänäänkin testailin eri välityksiä ja muuta. Eipä niistä isoa apua ollut, mutta kyllä tässä jotain kehitellään.

Mitä muuta ajattelit kesätauolla tehdä?

- Kalassa ja uimassa voisi ainakin käydä ja ottaa vähän iisisti. Sitten on aloitettava taas treenaaminen.

Ajatko jotain muita kisoja MM-sarjan kesätauon aikana?

- Katsotaan nyt. Olisihan siinä ainakin SM-kisoja elokuussa, niin varmaan jotain tulee ajettua.