Remes Järilän valtias

Eero Remes voitti cross countryn SM-avauksen Järilässä.
Kuva
Jani Hovi.
Eero Remes vei cross countryn SM-avauksen voiton Järilässä.

Järilän kisapäivä päättyi tänään yleisen SM-luokan lähtöön, jonka kanssa samaan aikaa ajettiin myös Suomen Cup-luokat.

Mönkijästarttissa ensimmäisenä matkaan pääsi Roni Salin, joka menetti kuitenkin johtopaikan jo kierroksen alussa Eero Remekselle. Toisena oli Jiri Leino, kolmantena Antti Hänninen, Salin oli neljäntenä ja Jussi Arvaja viides. Nopeasti Remes ja Leino erottuivat joukosta, Hännisen jäädessä heistä jo heti ensimmäisellä kierroksella.

Leino ajoi Remeksen perässä kolmannen kierroksen loppuun, kunnes hän kaarsi tankkaukseen. Leino oli liikkeelle motocrosspyörällä, joten hän joutui käymään tankkaamassa kaksi kertaa. Leinon mennnessä varikolle, lähti Remes vetämään letkaa, kunnes hän tuli kaksi kierrosta myöhemmin tekemään oman varikkokäyntinsä. Kun Remes tuli takaisin reitille, oli Leino hänen perässään. Vähitellen kuitenkin Remes nosti vauhtiaan ja jätti Leinon taakseen.

- Ajoin alussa tarkoituksella hitaampaa, kun ajaminen oli nastarenkailla tuolla niin hankalan oloista. Mutta sitten loppua kohden meno parani, Remes kertoi.

Lopulta Remes ajoi selvään voittoon, ennen kaksi kertaa varikolla käynyttä Leinoa.

- Olen tyytyväinen kisaan, sillä olen ollut kolmisen viikkoa kipeänä ja vieläkin minulla on koronasta jälkioireita. Jaksoin ajaa kyllä hyvin, mutta lopussa oli pakko hidastaa, kun kädessäni olleet rakot aukesivat, Leino kertoi.

Hänninen pääsi lopussa jo parempaan vauhtiin, mutta myös kaksi kertaa varikolla käynyt Hänninen ei tavoittanut Leinoa.

- Alussa ei vaan vauhti riittänyt millään Leinolle ja Remekselle. Lopussa sitten sain paremman menon päälle, mutta eteen oli niin pitkä matka, ettei ollut mitään mahdollisuuksia, Hänninen kertoi.

Viime vuoden Suomen mestari Salin tuskaili etenkin kilpailun alussa ajamisensa ja pidon löytämisen kanssa, ollen maalissa neljäs. Viime vuoden SM-hopeamitalisti Dick Bergman oli kisan viides.

U20-luokan Suomen cupin voitto meni Albert Juholalle, ennen Juho Ahokasta ja Aaro Mennaa. V40-luokan Suomen cup meni Mika Karman nimiin. Teemu Sundelin oli toinen ja Tero Manninen. V50-luokassa Suomen cup meni Jari Nurmiselle, perässään Sami Ikonen ja Timo Soanjärvi. B-luokan voitto meni Juho Kauppiselle. Toinen oli Jami Mäkinen ja kolmas Arttu Löflund.

edit. 19:50 tuloksia muutettu, kilpailun jälkeisten tulosten oltua osin väärin. Tulokset eivät ole tälläkään hetkellä viralliset, sillä kolmannessa lähdössä on tuloksissa vain reilut tunti ajoaikaa.