Remes ja Stigell vauhdissa fillareilla

Eero Remes ajoi toiseksi MTB-enduron SM-avauksessa.
Antti Peltola
MTB-enduron kauden ensimmäinen SM-kilpailu poljettiin viikonloppuna Sappeessa. Kilpailun tuloslistalta löytyi paljon tuttuja nimiä myös moottoripyörien maailmasta.

Maastopyöräily, ja etenkin nykyisin sähkömaastopyöräily on suosittu harrastusmuoto myös moottoripyöräkuljettajien keskuudessa. Niinpä MTB-enduron kauden ensimmäisen SM-kilpailun tulosluettelo oli tuttua luettavaa myös moottoripyöräilyn näkökulmasta.

Enduron maailmamestari Eero Remes talutti kilpailuun sähköpyörän ja polkikin E-bike SM-kisassa toiseksi. Remes hävisi vain seitsemän sekuntia kisan voittaneelle Joonas Riihelälle. Luokan kolmas oli puolestaan Henric Stigell, joka jäi Remekselle 10 sekuntia. Myös luokan neljäs oli tuttu nimi moottoripyörien puolelta, sillä Joonas Heimonen jäi Stigellille vain viisi sekuntia. Enduron MM-sarjaa Remeksen tavoin tänä vuonna kiertävä Hugo Svärd oli luokan yhdeksäs. Motocrossradat taakseen jättänyt Miika Oinonen oli 14. ja hänen veljensä Joona 15.

Kaksinkertainen Päijänteen voittaja Antti Hellsten joutui puolestaan keskeyttämään kilpailun rengasrikon vuoksi. Saman kohtalon koki myös enduropolkuja aktiivisesti aiemmin kiertänyt Antti Kujanpää.

Miesten yleisessä luokassa kuudes oli Toni Eriksson ja M40-luokassa kolmas puolestaan Riku Riiheläinen.