Remeksen mestaruus sinettiä vaille valmis

Kuva
Jani Hovi
Cross countryn SM-sarja saadaan päätökseen huomenna ja Eero Remes on vahvasti marssimassa kohti Suomen mestaruutta.

Kitee isännöi jälleen cross countryn SM-kauden päätöstä. Hiekkapohjaiselle Kiteen kisareitille suurimpana suosikkina starttaa Eero Remes, joka on voittanut kauden kaikki SM-kilpailut. Remes johtaa SM-sarjaa 21 pisteen erolla, joten hänen mestaruutensa on lähestulkoon varma, jos mitään ihmeellistä ei satu. Sarjassa toisena on Hermanni Koskinen, joka on myös marssimassa kohti SM-mitalia. Dick Bergman on sarjassa kolmantena, kuusi pistettä Koskisen perässä. Roni Salin on sarjassa vielä neljäntenä, mutta Salin on yhä kisoista sivussa loukkaantumisen vuoksi. Riku Harju on sarjassa viidentenä ja hän on 15 pistettä Bergmanin takana. Näin ollen SM-mitalistit vaikuttavatkin ennakkoon jo selviltä.

Huomenna Kiteellä reitillä nähdään myös ilahduttava määrä vierailevia motocrosskuljettajia, kun A-luokkaan mukaan starttaa muun muassa Kimi Koskinen, Teemu Makkonen ja Jere Rönkkö. Viivalla on motocrosskuljettajista myös Miro Niemi, mutta hän on Koskisen tavoin ajanut sarjaa muutenkin.

v

Naisten SM-luokassa nähdään puolestaan tiukempi taistelu voitosta. Anu Nummela johtaa sarjaa neljän pisteen erolla Riina Lampiseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli Lampinen voittaa kilpailun, täytyy Nummelan olla kakkonen, jotta hän on jälleen mestari. Tanja Kaitanen on sarjassa kolmantena, kahdeksan pistettä Lampisen takana. Esmeralda Vesterinen on neljäntenä, seitsemän pisteen päässä Kaitasesta.

b

Suomen Cupit

U20-luokan Suomen Cupin voitossa on kiinni Albert Juhola, joka johtaa sarjaa 10 pisteen erolla Oskari Vuoreen. Nico Takatalo on kolmantena, viisi pistettä Vuoren takana.

V40-luokassa kärkipaikkaa pitää Mika Karma, 11 pisteen erolla Janne Mukkalaan. Juha-Pekka Tirkkonen on sarjassa kolmantena, mutta Tirkkosen nimeä ei Kiteen lähtölistalta löydy. Sami Kärkkäinen on neljäntenä, 10 pistettä Tirkkosen takana.

V50-luokassa Lari Lehtiö on matkalla Suomen cupin voittoon, johtaen sarjaa 17 pisteen turvin ennen Niko Pahlbergiä. Jani Koskenniemi on kolmantena, vain kaksi pistettä Pahlbergin takana.

V60-luoassa Karri Tikkanen pitää johtopaikkaa hallussaan 10 pisteen erolla Harri Viertomaan. Pasi Virtanen on kolmantena, vain kahden pisteen päässä Viertomasta.

Aikataulu:

b