Remeksen luokkavoittoon, Puhakainen sarjakärkeen

Eetu Puhakainen nousi SM-sarjan kärkeen.
Kuva
Jani Hovi
Eero Remes voitti Hyvinkäällä yleiskilpailun lisäksi luonnollisesti myös oman luokkansa. SM-pisteissä kärkeen nousi puolestaan Eetu Puhakainen.

Eero Remes kuittasi nimiinsä tänään myös E2-luokan korkeimmat SM-pisteet Hyvinkäällä. Luokan kakkoseksi kaasutteli puolestaan Eetu Puhakainen, joka nousi päivän päätteeksi SM-sarjan kärkeen. Sarjan kärkipaikkaa ennen Hyvinkäätä pitänyt Peetu Juupaluoma ajaa parasta aikaa Portugalin MM-enduro, joten hän ei pistetiliään kartuttanut. Sarjassa toisena ollut Markus Michelsson lähti puolestaan puolikuntoisena kilpailuun, oltuaan kipeänä. Mickelsson taisteli läpi kaksi maastokoetta, mutta sen jälkeen hänen oli pakko keskeyttää kilpailu. Näin ollen Puhakainen nousi kahden pisteen erolla sarjan kärkeen.

Sarjan pistetilanne meni muutenkin uusiksi, sillä sarjassa neljäntenä ollut Niklas Laankoski ei päässyt kilpailuun lainkaan mukaan sairastumisen vuoksi.

Kolmanneksi E2-luokassa ajoi Kosti Kirjavainen, joka ajoi ensimmäisen kilpailunsa viime syksyn jälkeen. Saku Karlström oli viides.

Henry Olenius teki paluun kisapoluille ja olikin kisan alussa kolmantena. Valitettavasti Olenius loukkasi polvensa neljännellä maastokokeella. Tämän jälkeen Oleniuksen vauhti putosi todella paljon ja mies pääsi hädin tuskin kävelemään. Kisaratojen väriläiskä taisteli kuitenkin maaliin ja oli luokan 17.

Alla luokan TOP10 (klikkaa tuloksia suuremmaksi)