Ranskassa hieno taistelu Herlingsin ja Febvren välillä

Jeffrey Herlings ajoi voittoon Ranskassa.
Kuva
Ray Archer
Ranskan MXGP:stä muodostui hieno taistelu Jeffrey Herlingsin ja Romain Febvren välille. Lopulta korkeimmalle korokkeelle nousi Herlings.

MXGP-luokan ensimmäisen erän startti meni Jeffrey Herlingsin nimiin, joka sai peräänsä Jeremy Seewerin ja kotiyleisön edessä ajaneen Romain Febvren. Febvre ohitti toisella kierroksella Seewer ja asettui Herlingsin kantaan. Kahdeksannella kierroksella Febvre ohitti Herlingsin ja ajoi muutaman sekunnin johdon itselleen. Erän lopussa Herlings ajoi kuitenkin tuon eron kiinni ja kun Febvren edessä oli kasapäin kierroksella ohitettavia, hollantilainen pääsi aivan ranskalaisen kantaan. Febvre kuitenkin piti pintansa ja ajoi erävoittoon ennen Herlingsiä. Seewer oli kolmas, Pauls Jonass neljäs ja Tony Cairoli viides. Tim Gajser sai hieman heikomman startin ja teki vielä erän alussa virheen, mutta ajoi ruutulipulle kuudentena.

Toisen erän startti meni Tony Cairolin nimiin, mutta Herlings nappasi ykkössijan haltuunsa parin kurvin kuluttua ja samalla perässä seurasi myös Febvre. Cairoli oli kolmas ja paremman startin toisessa erässä saanut Gajser oli neljäntenä. Ensimmäisestä erästä sisuuntuneena Herlings ajoi heti muutaman ensimmäisen kierroksen aikana kolmen sekunnin eron Febvreen, joka puolestaan jätti Cairolin jo kuuden sekunnin päähän. Kärkikaksikon ero pysyi vakiona, kunnes Herlings teki virheen erän puolessa välissä ja kaatui. Febvre nousi kärkeen ja ottikin tilanteesta kaiken hyödyn irti, ja ajoi parissa kierroksessa neljän sekunnin johdon. Ensimmäisen erän tavoin Herlings kiri kuitenkin tuon eron kiinni, kun aikaa oli jäljellä viisi minuuttia. Herlings hiillosti pari kierrosta Febvreä, kunnes nousi kärkeen kun erää oli jäljellä kolme kierrosta. Herlings piti pintansa ruutulipulle asti ja otti erävoiton, sekä samalla päivän totaalin voiton. Voitto oli Herlingsin uran 95. GP-voitto. Febvre oli toinen ja Gajser kolmas.

MM-pisteissä Herligs on kärjessä kuuden pisteen erolla Febvreen. Gajser on kolmantena 10 pisteen päässä Herlingistä. Edit. 20.25

MX2-luokassa Tom Vialle voitti molemmat erät ja oli samalla päivän totaalin ykkönen. Mattia Guadagnini oli päivän kakkonen ja MM-pistekärki Maxime Renaux kolmas.

Kommentit

Lähettänyt Timo Laine : Su, 10/10/2021 - 19:46

Herlingsillä on 6 pistettä enemmän kuin Febvrellä ja 10 enemmän kuin Gajserilla.

Kieli
suomi