Rainio pisteille, Hinderssonin päivä jäi lyhyeksi

Jani Hovi
EMX125-luokan kauden viimeinen kisa ajettiin tänään Lommelissa. Suomalaisista Sampo Rainio nappasi pisteitä molemmista kisaeristä.

Lommelin viimeisenä EM-päivänä radalla nähtiin vain EMX125-luokka, kun EMX250-luokan kuljettajat saivat sarjan päätökseen jo viime tiistaina. Aamun aika-ajoissa saatiin suomalaisittain huonoja uutisia, kun Kasimir Hinderssonin taival päättyi jo tuossa vaiheessa. Hinderssonin kisapyörästä rikkoutui aika-ajon ensimmäisellä kierroksella moottori ja nuorukainen lähti varapyörällä ajamaan aika-ajokierrosta. Valitettavasti varapyörä oli unohtunut tankata ja Hinderssonin pyörästä loppui bensa, ennen kun hän ehti ajamaan yhtään kierrosta aika-ajossa. Näin ollen Hinderrson ei päässyt mukaan varsinaisiin kisaeriin.

Sampo Rainio ajoi sen sijaan itsensä jälleen heittämällä kisaeriin mukaan, ollen oman aika-ajoryhmänsä neljänneksi nopein.

Ensimmäisessä erässä Rainio oli avauskierroksen jälkeen 14. ja pystyi nousemaan kolmanneksitoista viidennellä kierroksella. Viimeisellä kierroksella Rainio ohitti edellä ajaneen Romeo Karun ja edestä keskeytti myös yksi kuljettaja, oli Rainio maalissa 11. Rainio irtosi toisessa erässä puomilta kohtuullisen hyvin, mutta ensimmäisessä mutkassa oli useammalla kuljettajalla ohjelmaa ja Rainio oli ensimmäisten kurvin jälkeen sijan 30. huonommalla puolella. Erän aikana Rainio teki nousua ja oli maalissa 16.

EMX125-luokan mestariksi kruunattiin Italian Andrea Bonacorsi. Toinen oli Espanjan David Braceras ja kolmas Viron Meico Vettik.