Rainio mestariksi

Sampo Rainio nappasi mestaruuden Porissa.
Kuva
Jani Hovi
Sampo Rainio otti tänään nimiinsä MXJ-luokan Suomen Cupin Porin Yyterissä.

Motocrossin SM- ja Suomen Cup -sarjat saadaan päätökseen tänä viikonloppuna Yyterin radalla Porissa. Samalla Yyterissä ajetaan sen historian viimeistä kilpailua, kun rata-alue sulkeutuu ympäristöasioiden johdossa.  

MXJ-luokassa kauden päätökseen tultiin Kasper Kangasniemen pitäessä sarjan kärkipaikkaa hallussaan kahden pisteen erolla Sampo Rainioon. Ensimmäisessä erässä Rainio käänsi tilanteen edukseen, ajaen yli 20 sekunnin turvin voittoon. Rainio onnistui hyvin myös toisen erän startissa ja johti letkaa sen siirtyessä takalenkille. Kangasniemi ei onnistunut startissa aivan yhtä hyvin ja oli viidennen sijan tuntumassa. Kun letka tuli takasin yleisön eteen, oli Kangasniemi noussut toiseksi, Rainion pitäessä johtoa parin sekunnin turvin. Erä olikin Rainion hallintaa ja Racingbike KTM-kuljettaja ajoi erävoittoon ja samalla myös luokan mestaruuteen. Flunssaisena ajanut Kangasniemi oli erän kakkonen ja samalla myös yhteispisteiden toinen, jääden viisi pistettä Rainiosta. 

- Tiesin tänne tultaessa, että minun pitää voittaa täällä molemmat erät. Ensimmäinen erä olikin hyvää ajoa, mutta toisessa erässä meno ei ollut niin hyvää. Kausi on ollut haastava ja olen menettänyt pisteitä tekniseen ongelmaan ja sitten kaatumisen takia, mutta mestaruus tuntuu nyt todella hyvältä, Rainio kertoi.

Aaro Kankaanpää oli ensimmäisessä erässä kolmas ja vaikka epäonnistui toisessa erässä, oli Kankaanpää Suomen Cupin yhteispisteiden kolmas. Voronkov Veniamin oli pisteiden neljäs ja Aleksi Vesanto viides.