Radikaalisti uudistuneet KTM 2022 Factory Edition -mallit

2022 KTM 450 SX-F Factory Edition.
Kuva
KTM
KTM julkaisi uudet 2022 450 SX-F ja 250 SX-F- Factory Edition -mallit. Suomeen pyöriä ei valitettavasti saada, mutta olettaa voidaan, että vuoden 2023 MX-mallisto tulee pohjautumaan nyt esiteltyihin Factory Edition -malleihin.

KTM:n tehdaskuljettajat Amerikassa (Cooper Webb, Aaron Plessinger, Marvin Musquin ja Max Vohland) ovat testanneet jo useamman kuukauden ajan uutta Factory Edition -mallia ja pääsevät starttaamaan sillä 8. tammikuuta käynnistyvään supercross-sarjaan. Nyt pyörät julkaistiin myös virallisesti ja niitä valmistetaan 400 kappaletta. Ne kaikki tulevat myyntiin Amerikan markkinoille.

Käytännössä nämä 400 kappaletta tulevat myyntiin sen vuoksi, että näin KTM:n tehdaskuljettajat saavat ajaa niillä kilpaa Amerikan radoilla. Toisin kuin MM-sarjassa, Amerikan radoilla on voimassa tuotantosääntö, jonka takia kilpailuissa käytettäviä pyöriä täytyy olla myös myynnissä tietty määrä.

2022 Factory Edition 450 SX-F- ja 250 SX-F -mallit ovat uudistuneet merkittävästi 2022 ”normaalimalleihin” verrattuna. Pyörissä on muun muassa uusi runko ja takahaarukka, uusi moottori, uudistunut WP XACT -jousitus ja uusi Quickshift-toiminto. Katumoottoripyöristä tuttu Quickshift-toiminto mahdollistaa vaihteiden vaihtamisen ylöspäin ilman kytkintä. Mielenkiintoinen muutos on myös uusi takarunko (takahäkki), joka on valmistettu alumiinista ja polyamidista.

Lisäksi pyörissä on muun muassa CNC-koneistetut T-kappaleet (säädettävällä offsetilla), D.I.D. DirtStar ”factory” vannekehät oransseilla CNC-koneistetuilla pyörännavoilla, Red Bull KTM -tiimin grafiikat, Selle Dalla Valle -satulanpäällinen, ”holeshot”-laite ja monta muuta erikoisosaa.

Vaikka Factory Edition -malleja ei saada Suomeen, niin voidaan olettaa, että myös Suomessa päästään nauttimaan jossain vaiheessa ainakin joltain osin näiden erikoismallien herkuista. Todennäköistä on, että perusuudistukset (runko, moottori, jousitus) tulevat myös KTM:n 2023-vakiomalleihin.

Alla kuvakooste pyöristä.

(klikkaa kuvia suuremmiksi)