RacingBike sulkee ovensa

Juha Punkki laittaa RacingBike ovet kiinni vuoden vaihteessa.
Kuva
Jani Hovi
RacingBike Sidecar sulkee ovensa lopullisesti vuoden vaihteessa.

Yksi Suomen perinteisimmistä moottoripyöräliikkeistä, RacingBike Sidecar, sulkee ovensa joulukuun lopussa. Nurmijärven Rajamäellä ja parin viime vuoden ajan myös Vantaan Vauhtikeskuksessa toimineen RacingBiken omistaja Juha Punkki kertoo päätöksestä seuraavasti.

- Taloudelliset seikat ajoivat meidät tähän tilanteeseen. Jo vuosi sitten pohdin asiaa ja silloin oli mietinnässä tuoteryhmien laajentaminen. RacingBike on kuitenkin aina keskittynyt kisapyöriin ja kilpailutouhuun, joten minusta tuntui todella vieraalta ruveta myymään niiden rinnalla vaikkapa mönkijöitä tai ruohonleikkureita, Punkki kertoo.

Taloudellisiin seikkoihin vaikuttavat myös lajiemme vakuutuskysymykset, jotka ovat hillinneet ihmisten ostokäyttäytymistä.

- Vakuutukset ovat heikentäneet selvästi kaupan käyntiä. On valitettavaa, että tälle asialle ei ole saatu tehtyä mitään. Suomen Moottoriliiton pitäisi toimia lajiemme edistäjänä ja sen pitäisi olla aktiivisesti hoitamassa tätä asiaa. Nyt täytyy kuitenkin sanoa, että liitto ei ole saanut mitään aikaan asian tiimoilta, tai ei ole ainakaan asiasta mitään ulospäin kertonut, Punkki sanoo.

Itsekin pitkän linjan offroad-moottoripyöräilijänä kunnostautuneen ja vuodesta 2007 RacingBiken omistaneen Punkin sydän sykkii vahvasti motocrossille ja endurolle. KTM:n jälleenmyyjänä toiminut RacingBike on kuitenkin viime vuosina myynyt myös itävaltalaisen merkin katupyöriä.

- Tietysti KTM:n jälleenmyyjänä meille ovat tulleet myös katupyörät myyntiin, mutta kun olen itse kasvanut offroad-pyörien parissa, ei katupyörien myynti ole ollut niin kiinnostavaa, Punkki myöntää.

Vantaan Vauhtipuistossa ollut RacingBiken myymälä on jo tyhjennetty tavaroista, mutta Rajamäessä sijaitseva myymälä on vielä täynnä tavaraa.

- Pidämme myymälää auki vuoden loppuun asti ja pyrimme myymään kaiken täältä halvalla pois, Punkki toteaa.

RacingBike Sidecar on myynyt vuodesta 2007 lähtien yli 4000 uutta ja käytettyä moottoripyörää. Vuosien varrelle on mahtunut myös lukematon määrä asiakkaita.

- Haluankin tässä kiittää kaikkia meidän asiakkaitamme, joista monesta on tullut myös hyviä ystäviä. Se on todella mahtavaa, Punkki päättää.