Puolivälissä ollaan

Teksti
Kuva
Future7media
Argentiinan Sixi on ehtinyt jo puoliväliinsä. Kärjen järjestys säilyi ennallaan ja USA jyrää vakuuttavan tuntuisesti kohti maailmanmestaruutta.

Uusi päivä, uusi reitti ja uudet maastokokeet, mutta kaikki muu miltei ennallaan. USA kasvatti edelleen johtoaan ja runsaan kahdeksan minuutin johto tarkoittaa sitä, että ajamalla ei nelikkoa enää kukaan ohita, mutta kuten todettua, kisa on vasta puolivälissä. Mitä tahansa saattaa tapahtua, eikä mestaruutta todellakaan kannata vielä jakaa, vaikka tilanne selvältä vaikuttaakin. Iso-Britannia säilytti kakkossijansa, mutta Ranska alkoi nousta tuntumaan ja on enää vain 40 sekunnin päässä.

- Uusi reitti oli mukava ja myös maastokokeet olivat hyviä, joten siinä mielessä oli hyvä päivä. Tosin hävisimme Ranskalle minuutin verran, mutta yritämme saada tilanteen korjattua huomenna, suunnitteli Iso-Britannian joukkueen Jed Etchells.

Espanja jatkaa neljäntenä ja Italia viidentenä. Italia on aloittanut kirin kohti kärkeä ja oli nyt päivän toiseksi nopein, mutta riittääkö kiri mitaliin asti, jää nähtäväksi. Kakkospaikkaan on matkaa reilut kolme minuuttia ja kolmospaikkaan hieman vähemmän.

Kisa päivän nopeimman kuljettajan tittelistä näyttää olevan kahden kauppaa. Tällä kertaa oli jälleen Josep Garcian vuoro olla nopeampi. Andrea Verona ajoi toiseksi ja kolmanneksi parhaasta vauhdista vastasi Samuele Bernardini. Todella sääli sekä Italian että Bernardinin itsensä kannalta, että ajokista katkesivat ketjut maastokokeella ensimmäisenä kisapäivänä. Remonttiin hukkui vähintään kolme minuuttia.

Ruotsi jatkaa kärjessä

Junioritrophyssa tilanne on samanlainen kuin trophyssakin. Ilman epäonnea Ruotsi ajaa mestaruuteen, sillä toisena oleva Ranska on jo lähes 12 minuuttia perässä.

- Tämä oli meille hyvä päivä. Uudet maastokokeet olivat mukavia ajaa ja minä pidin niistä. Joukkueella on kaikki hyvin ja tavoite on pysyä keskittyneenä jatkossakin. Ruotsi on kyllä supernopea, mutta kisa on vasta puolivälissä, joten mitä vain voi tapahtua, Ranskan joukkueen Thibault Giraudon kertoi.

USA on kolmantena ja myös vahvasti kiinni mitalissa, joka ei enää ajamalla karkaa mitenkään, sillä neljäntenä oleva Argentiina on jo 25 minuuttia jäljessä. Viidentenä jatkaa Tšekki.

USA karkaa

Naisten luokassa USA jatkoi toisena päivänä löytynyttä hurjaa vauhtiaan ja voitti päivän yli 5 minuutin erolla ennen toiseksi ajanutta Australiaa. Ero kolmen päivän jälkeen on jo reilusti yli 10 minuuttia, joten mestaruus on käytännössä varmistelua vailla.

- Kuumuus, pöly ja kivinen reitti on kova yhdistelmä, mutta niin olemme mekin. Periksi ei anneta ja me jatkamme taistelua. USA ajaa hyvin, mutta me olemme tyytyväisiä. Kolme raskasta päivää on edessä ja väsyneenä on helppo tehdä virhe, mietiskeli Australian Tayla Jones.

Kisan kolmantena jatkaa FIM-tiimi, neljäntenä on Ranska ja viidentenä Argentiina.

Kerhojoukkueet kovilla

Kerhojoukkueet ovat olleet tiukoilla koko kisan ajan, eikä kolmas päiväkään paljon tilannetta parantanut, sillä yhteensä 51 kuljettajaa joutui heittämään pyyhkeen kehään. Kun joukkueita lähti ensimmäisenä päivän kisaan 77 kappaletta, niin nyt kun kolme päivää on takana, on mukana enää 20 joukkuetta, joissa kaikki kuljettajat ovat tulleet joka päivä maaliin. Sixin ainoa suomalaiskuljettaja Dynaset Hydraulics -tiimin Reijo Karppinen jatkaa sitkeästi kisaa ja ehkä jossain vaiheessa saamme vielä selvyyden siihenkin, miksi mies ajaa tulosliuskan mukaan kahdessa eri joukkueessa. Dynaset Hydraulics on kolmen päivän jälkeen sijalla 72 ja Karppisen toinen joukkue Team X jatkaa sijalla 42.

Kaikesta huolimatta kisa kuitenkin jatkuu. Neljännen päivän startti on jo totuttuun tapaan kello 12.30 Suomen aikaa. Edessä on jälleen 230 kilometriä argentiinalaista kivikkoa ja kuusi maastokoetta. Ensimmäiset kilpailijat saapuvat maaliin noin kello 20.00.