Puhakainen ylivoimainen Portugalissa

Samuli Puhakainen ajoi ylivoimaiseen voittoon Portugalin MM-endurossa.
Kuva
Gitte Enjala
Portugalin MM-enduron toinen kilpailupäivä päättyi jälleen Wil Ruprechtin voittoon. EnduroY-luokassa Samuli Puhakainen oli puolestaan ylivoimainen.

Australian Wil Ruprecht jatkoi ensimmäisen päivän voittoisaan malliin myös toisena kilpailupäivänä Portugalin MM-endurossa. Ruprecht johti kisaa lähdöstä maaliin. Johtopaikka ei karannut edes siinä vaiheessa, kun seitsemännellä maastokokeella kului 15 sekuntia ylimääräistä aikaa. Voitto kirjattiin kuuden sekunnin marginaalilla. Samalla Ruprecht nousi myös MM-sarjan pistejohtoon kun kaksi kisaviikonloppua on takana.

- En voisi olla onnellisempi, koska voitin yleiskilpailun molempina päivinä. Siihen on vaikea yltää, sillä taso on todella kova. Kalusto on aivan huippuluokkaa, samoin tiimin tuki, josta iso kiitos heille, Ruprecht kiitteli tiimiään.

Toiseksi sijoittunut Josep Garcia teki kaikkensa, mutta ei aivan pärjännyt Ruprechtille. Espanjalainen oli kuitenkin päiväänsä tyytyväinen.

- Oli ihan hyvä viikonloppu. Endurotestit olivat minulle vaikeita. Yritin siellä kaikenlaista. Ajoin aivan limitillä ja tilanteita oli paljon. Tämä on välillä vain tällaista. Tuli kuitenkin hyvät pisteet ja sarja on pitkä, joten tästä on hyvä jatkaa, Garcia totesi

Tyytyväinen oli myös Andrea Verona, vaikka sijoittuikin jälleen kolmanneksi. Samalla Verona otti jälleen E1-luokan voiton. GASGAS-kuljettaja on nyt voittanut luokassaan kaikki neljä kisaa.

- Oli vaikea päivä. Testit olivat tosi haastavia ja rankassa kunnossa. Siellä oli paljon kiviä ja erilaisia linjoja. Pölykin haittasi aika lailla. Sain kuitenkin luokkavoiton ja olin EnduroGP:ssä kolmas. Tuloksellisesti se oli ihan hyvä. Tilanne sarjassa on tasainen ja se on vasta alkuvaiheessa. Kuukauden päästä jatketaan Italiassa ja se on kotikisani, Verona muistutti.

Puhakainen onnistui

EnduroY-luokassa oli yksi yli muiden. Samuli Puhakainen sai ensimmäisen päivän pettymyksestä sellaisen sisulatauksen, että kukaan ei pystynyt vastaamaan suomalaisen vauhtiin. Ensimmäisellä maastokokeella Puhakainen hävisi puoli sekuntia pohja-ajalle, mutta takoi sen jälkeen kuusi pohja-aikaa peräkkäin. Sen jälkeen olikin jo helppo hiukan rauhoittaa menoa ja täräyttää enää pari pohja-aikaa lisää. Tuloksena oli upea voitto reilun 40 sekunnin marginaalilla.

- Ajaminen tuntui jo eilen aika hyvältä. Silloin vain hyvä sijoitus meni siihen kun ajoin ketjunohjurin kiveen. Tänään ei ollut mitään ohjelmaa, eikä tarvinnut ylipuristaa. Ensimmäisellä ja toisella kierroksella puristin vähän lujempaa ja silloin tuli joitain pieniä virheitä. Ajoin oikeastaan koko päivän samoja linjoja. Kävin eilen katsomassa paikkoja crossitestillä ja extremellä, koska ne olivat kuluneet eilen aika lailla. Muutin sitten hiukan ajolinjoja tälle päivälle ja se varmasti auttoi. Viimeiselle kierrokselle rauhoitin jo sitten ajoa hiukan kun tiesin, ettei tarvitse enää ottaa yhtään riskiä. Crossitestin otin jo selvästi rauhallisemmin, koska siellä oli paljon pölyä ja reikiä. Näin iso ero muihin oli kyllä tavallaan yllätys, koska ensimmäisissä kisoissa on ollut paljon tiukempaa. Nyt toiset olivat vain kaatuilleet, niin siinä tulee kyllä äkkiä eroa, Puhakainen summasi loistopäiväänsä.

Pyry Juupaluoman surkea viikonloppu sai jälleen jatkoa, sillä tämäkin päivä jäi kesken teknisen vian takia jo ensimmäisellä maastokokeella.

EnduroJ-luokassa ajettiin lauantaipäivän malliin Zachary Pichonin ottaessa jo neljännen voiton. Roni Kytösellä oli puolestaan vielä huonompi päivä kuin eilen ja sijoitus oli vasta 11. Kytösellä oli ongelmia tasapainon kanssa ja pyörää piti nostella pystyyn vähän joka maastokokeella.

- Oli todella surkea päivä ja koko viikonloppu. Viisi kaatumista tänään ja ainoa positiivinen asia on se, että tästä lähdetään ehjänä kohti kotia, todella pettynyt Kytönen totesi päivän jälkeen.

Muista suomalaisista Hermanni Haljala ajoi maaliin sijalla 13 ja Peetu Juupaluoman sijoitus oli 16.

- Vähän paremminkin olisi voinut mennä. Ensimmäisellä crossilla kaaduin ihan lopussa ja toisella endurotestillä sain toisen kuljettajan kiinni, mikä hidasti aika paljon, kun ajelin pitkän aikaa pölyssä perässä. Positiivista kuitenkin, että vauhti ja tulos paranee pikkuhiljaa, kun saa näitä MM-startteja alle. Nämä ovat kuitenkin aika erilaisia kilpailuja, kun esimerkiksi EM-sarjan kilpailut. Täällä nuo extremetestit ovat oikeasti todella vaikeita, mutta tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Juupaluoma kertoi.

MM-sarjassa on nyt kuukauden tauko ja seuraavan kerran pisteistä ajetaan juhannuksena Italian Carpinetissa.