Puhakainen vaihtaa luokkaa ja merkkiä

Kuva
Tiedote
Samuli Puhakainen ajaa ensi kaudella Betan väreissä, junioreiden MM-sarjassa.

Hämeenlinnan Moottorikerhon Samuli Puhakainen kaasutteli tänä vuonna enduron Youth-luokan MM-sarjassa neljänneksi. Ensi kaudella Puhakainen nousee ikänsä puolesta Junior-luokkaan ja samalla usean vuoden ajan TM:n väreissä ajanut nuorukainen vaihtaa myös merkkiä. Alkavalla kaudella Puhakainen ajaa italialaisessa Entrophy Enduro Racing -tiimissä, jossa hänen ajokkina tulee olemaan 250-kuutioinen kaksitahtinen Beta. Puhakainen ajaa MM-sarjan lisäksi myös Italian mestaruussarjan ja lisäksi myös valikoituja kilpailuja Suomessa.

Puhakaiselle kävi selväksi jo varsin aikaisessa vaiheessa se, että hän ei tule jatkamaan tämän vuoden tiimissä ja niinpä hän ryhtyi jo loppukesästä kartoittamaan vaihtoehtoja.

- Lopullisia vaihtoehtoja oli kolme. Vakuutuin Entrophyn toiminnassa siitä, että he haluavat satsata ainoastaan muutamaan kuljettajaan. Samoin pyörän ajettavuus yllätti itseni heti ensimmäisestä testistä lähtien, joten kalusto on varmasti kilpailukykyinen kaudelle 2023, Puhakainen kertoi tiedotteessaan.

Puhakainen hyppää uuteen luokkaan heti voitot mielessään.

- Oppirahat on nyt maksettu ja lähden voittamaan jokaista kilpailua. Tiedän pystyväni siihen ja kaikki tekeminen on suunnattu vain ja ainoastaan tuon tavoitteen täyttymiseen. Itselläni on unelmana ajaa ammatikseen enduroa ja voittaa siinä maailmanmestaruus. Vauhdillisesti junioreiden GP-luokan voittaja on mahtunut tuloksissa yleiskilpailun TOP 10 joukkoon, joten taso on varmasti kova tulevallakin kaudella. Oma tekeminen on kuitenkin keskiössä ja sitä tulee edelleen kehittää kriittisesti ja päämäärätietoisesti, Puhakainen jatkaa.

Ensi vuoden enduron MM-sarja pyörähtää käyntiin maaliskuun viimeinen päivä. Avauskilpailu ajetaan Italiassa, jonka jälkeen sarja suuntaa toukokuun alussa Espanjaan. Suomalaisittain kauden kohokohta on toukokuun lopussa, jolloin kaasutellaan Heinolan MM-osakilpailu.

- On hienoa, että Heinolassa ajetaan MM-sarjaa. Toivottavasti yleisö saapuu paikalla kannustamaan kotimaastoissa kilpailevia kuljettajia, sillä se antaa meille aina lisäbuustia, Puhakainen päätti.

Puhakaisen lisäksi Entrophy Enduro Racing -tiimissä suomalaisista ajaa myös Hermanni Haljala. Haljala ajaa alkavalla kaudella Enduro1-luokassa.

Kommentit

Lähettänyt jani siikamäki : Ke, 12/28/2022 - 12:57

ois kiva tietää mikä tekee betasta sen verran paremman tuntusen puhakaisen käteen

Kieli
suomi

Lähettänyt jani siikamäki : Ke, 12/28/2022 - 13:01

kuulin villin huhun että hyypiä osallistuu v 2024 vetskujen mm krossiin triumph merkinpyörällä,tais olla pelkkä lassobaarin huhu

Kieli
suomi