Price nippusiteiden voimalla päivän kakkoseksi

Toby Price yritti eilen laittaa takarengastaan kasaan nippusiteillä.
Kuva
Rally Zone
Toissa vuoden Dakar-rallin voittaja Toby Price teki tänään melkoisen tempun, ajaessaan eilen rikkoutuneella renkaalla tämän päivän etapilla kakkoseksi.

Dakarin kahdeksas etappi oli eilen alkaneen maratonosuuden toinen ajopäivä. Eilisen etapin loppuosalla, kilpailun parin vuoden takainen voittaja KTM:n Toby Price koki takaiskun, kun hänen takarenkaansa rikkoutui ja sen kylkeen tuli useamman sentin mittainen halkeama. Kun oli kyse maratonosuudesta, ei Price saanut vaihtaa eilen illalla rengasta. Lisäksi tämän vuoden kilpailuun tuli uutena sääntönä se, ettei kuljettajat saa vaihtaa enää tiimikavereiden kanssa keskenään osia, joten voitosta taisteleva Price ei saanut vaihtaa rengasta tiimikaverinsa Matias Walknerin kanssa, joka on jo kaukana kärkitaistelusta. Aiempina vuosina tämä oli varsin yleinen käytäntö.

Niinpä Price yritti eilen illalla nitoa takarengastansa kasaan ilmastointiteipillä ja nippusiteillä, joiden avulla hän lähtikin päivän kisaan. Monien suureksi yllätykseksi Price johti kisaa tänään alusta lähtien, pudoten vasta aivan etapin lopussa kakkoseksi. Etapin voiton otti reilun minuutin turvin Hondan Nacho Cornejo, jolle etappivoitto oli kisan ensimmäinen. Kolmas Cornejon tiimikaveri Ricky Brabec, jääden lähes kolme minuuttia voitosta.

- Kaksi viimeistä päivää ovat olleet todella vaikeita minulle. Takarenkaani meni rikki eilen ja kun sitä ei saanut sääntöjen mukaan vaihtaa, niin yritin korjata sen parhaani mukaan. Tänään yritin ajaa mahdollisimman tasaisella kaasulla, enkä kiihdytellyt turhaan. Toinen sija ei ollut lainkaan huono. Menetin lisää aikaa kisan johtajaan verrattuna, mutta olen todella iloinen päästessäni päivän maaliin, Price kertoi etapin jälkeen.

Kokonaiskilpailussa Cornejo pitää johtoa hallussaan nyt minuutin ja kuuden sekunnin turvin ennen Pricea. Sam Sunderland on kisan kolmas, ollen kuusi minuuttia kärkeä perässä.

Huomenna ajetaan kisan yhdeksäs etappi, joka pitää sisällään 465 kilometrin mittaisen erikoiskokeen, joka on kisan toiseksi pisin.

Alla kilpailun kokonaistilanne.