Pölyinen Panssari

Etenkin lähdön jälkeen pöly oli melkoisen kova.
Kuva
Jani Hovi
Panssari CC vietiin tänä vuonna läpi pölyisissä olosuhteissa. Siitä huolimatta jokaisessa lähdössä nähtiin hyvää taistelua voitoista.

Cross countryn kotimainen kausi pyörähti käyntiin perinteisesti Panssari CC:n merkeissä. Viime vuonna Panssarissa kuljettajat kärsivät todella kosteista olosuhteista, mutta tänä vuonna tilanne oli täysin päinvastainen. Pöly muodostui suureksi ongelmaksi monelle kuljettajalle ja etenkin startin jälkeen kärjen takana olleet kuljettajat eivät nähneet juuri mitään. Pienestä pölystä huolimatta kisa vietiin läpi aikataulun mukaisesta, eivätkä kuljettajat liiemmälti valittaneet pölystä.

Lähtö 1

Aamu Parolannummella käynnistyi klo 9 aikaan. Silloin reitille lähtivät naisten ja nuorten luokan kuljettajat, sekä V60- ja classic-luokat. Sanna Kärkkäinen nappasi startin nimiinsä ja hallitsi täysin kilpailua. Kärkkäisen voittomarginaalia oli maalissa kaksi ja puoliminuuttia Hanna Mertsalmeen. Marita Nyqvist oli kolmas. Nuorten luokan ykkönen oli Aaro Menna, ennen Veeti Oksasta ja Eetu Savolaista. V60-luokassa Hannu Kormano ajoi voittoon 34 sekunnin erolla Jari Lehtoon. Kari Mikkola oli luokan kolmas. Classis-luokassa oli tällä kertaa mukana kahdeksan kuljettajaa. Voitosta käytiin tiukka taistelu Petri Nyforsin ja Jarmo Kuntun välillä. Lopulta voitto meni Nyforsille 12 sekunnin erolla. Pekka Palmgren oli kolmas.

Lähtö 2

Päivän toisena starttina Parolannummella ajettiin Harraste-luokan lähtö, jossa reitille lähti lähes 150 kuljettajaa. Kun koko joukko kuljettajia ryntäsi samaan aikaan matkaan, oli pölypilvi jo muutaman ensimmäisen kuljettajan jälkeen melkoinen. Erän kärjessä ajoi alusta loppuun asti Rasmus Putkonen, jonka voittomarginaali oli lopulta puolitoista minuuttia. Vilma Jarkkola oli ensimmäisellä kierroksella kakkosena, mutta menetti toisen sijan Samu Vehmakselle. Vehmaksen kilpailu jäi kesken kolmannella kierroksella ja Jarkkola otti toisen sijan selvästi haltuunsa, ajaen myös maaliin tuolla sijalla. Luokan kolmanneksi nousi toiseksi viimeisellä kierroksella Juuso Lamminsivu, joka oli vielä toisen kierroksen jälkeen kymmenen kärjen ulkopuolella. Janus Frosgren oli neljäs ja Timi Nyman viides.

Lähtö 3

Klo 13 matkaan Parolannummella pääsi päivän päälähtö, jossa olivat mukana A, U2- ja V40-luokkien kuljettajat. Startin otti nimiin Teemu Latostenmaa, joka sai peräänsä Roni Salinin ja Jiri Leinon. Kisan suurin suosikki Eero Remes sai hieman huonomman startin ja oli letkan puolen välin tuntumassa. Remes nousi kuitenkin kärkeen jo ensimmäisellä kierroksella ja voittajasta ei ollut enää sen jälkeen mitään epäselvyyttä. Roni Salin ajoi myös hyvän kilpailun ja oli maalissa toinen, jääden lähes kolme minuuttia Remekselle. Hugo Svärd nousi heikon startin jälkeen jo kymmenen sekunnin päähän Salinin toisesta sijasta, kisan puolen välin jälkeen. Svärdin kaasukädestä lähti kuitenkin nahkat irti ja hänen vauhtinsa putosi. Maalissa Svärd oli kuitenkin kolmas. Nousujohteisen kisan ajanut Antti Hänninen oli neljäs ja hallitseva mestari Miro Lehto viides.

U20-luokassa Pyry Juupaluoma piti johtopaikkaa hallussaan lähdöstä maaliin. Samuli Puhakainen oli toinen ja Eetu Puhakainen kolmas. V40-luokan ykkönen oli Mika Karma, ennen Marko Leponiemeä ja Janne Mukkalaa.
 

Lähtö 4

Päivän viimeinen startti pääsi matkaan klo 15:30. Tuossa lähdössä oli mukana V50- ja B-luokan kuljettajat, jotka lähtivät reitille porrastetusti. Viimeinen lähtö oli Kari Hirvimäen näytöstä, hänen johtaessa kilpailua ensimmäisestä kierroksesta lähtien aina maaliin asti. Karri Tikkanen ajoi yhtä lailla toisella sijalla lähes koko kilpailun ajan. Lähdön kolmanneksi nousi lopussa Pasi Tuominen, joka voitti samalla B-luokan. Ville Svan oli lähdön neljäs ja samalla toinen B-luokassa. Martti Ståhl oli V50-luokan kolmas ja koko lähdön viides. B-luokan kolmas oli Tuomo Karsisto.

Täydelliset tulokset

V50-luokan voittaja Kari Hirvimäki
U20-luokan voittaja Pyry Juupaluoma
V40-luokan ykkönen Mika Karma
Nuorten luokan nopein Aaro Menna
Pasi Tuominen voitti B-luokan.
Kuva
Jani Hovi