Pohjolasta Suomen mestari

Sipoossa juhlittiin Eemil Pohjolan Suomen mestaruutta.
Jani Hovi
SE-Teamin Eemil Pohjola varmisti tänään Sipoossa enduron E3-luokan Suomen mestaruuden.

Eemil Pohjola lähti kauden viidenteen SM-päivään selvässä pistejohdossa E3-luokassa. Toisena sarjassa ollut Antti Hänninen oli 40 pisteen päässä Pohjolasta ja kun Hänninen on samaan aikaa Red Bull Romaniacs-kilpailusta, ei hänestä ollut tänään uhkaa. Kolmantena sarjassa ollut Teemu Lehtimäki oli puolestaan jo 55 pisteen päässä, joten Pohjolalle olisi riittänyt Sipoosta varma ajo maaliin mestaruuden varmistamiseksi.

Pohjola ei kuitenkaan lähtenyt varmistelemaan, vaan piti murskaavaa vauhtia E3-luokassa. Maalissa Pohjola voitti luokan lähes yhdeksän minuutin erolla Juha-Pekka Tirkkoseen. Janne Mukkala oli luokan kolmas ja pisteissä kolmantena ollut Lehtimäki neljäs. Näin ollen Pohjolan pistejohto toisena yhä olevaan Hänniseen on 65 pistettä ja kun jaossa on enää 50 pistettä, kruunattiin Pohjola luokan Suomen mestariksi jo nyt, vaikka sarjaa on jäljellä vielä kaksi kilpailua.

- Oloni on ollut vähän huono koko viikon ajan ja olen ollut todella väsynyt. Aamusta asti oli tarkoitus ajaa vaan mestaruus, enkä ajatellut tänään yleiskilpailua. En jaksanut täällä edes kävellä kunnolla pätkiä, kun olen ollut joten niin väsynyt. Menen ensi viikolla tutkimuksiin asian tiimoilta. Aamulla reitti oli todella liukas, mutta parani päivän edistyessä, Pohjola kertoi.

Kisaraportti päivän muista tapahtumista hetken kuluttua.