Pohjola: ”Täysin uskomaton asia”

Eemil Pohjola menetti voiton tuomariston päätöksellä.
Kuva
Jani Hovi
Eemil Pohjola ajoi selvänä voittajana Panssari CC:n ruutulipulle lauantaina. Kilpailun jälkeen Pohjola sai kuitenkin viiden minuutin rangaistuksen ajettuaan tuomariston mukaan huoltovarikolla ylinopeutta.

Pienen alkukankeuden jälkeen SE-Teamin Honda-kuljettaja Eemil Pohjola pääsi kauden ensimmäisessä cross countryn SM-kilpailussa normaaliin vauhtiinsa ja ajoi selvään voittoon kilpailussa. Kilpailun jälkeen tuomaristo antoi kuitenkin Pohjolalle viiden minuutin aikarangaistuksen, hänen ajettua tuomariston mukaan ylinopeutta ensimmäisellä varikkokäynnillä. Nopeusrajoitus huoltovarikolla on 10 km/h.

- Täysin uskomaton asia. Järjestäjät eivät mittaa nopeuksia millään tavalla, vaan tekevät arvion silmämääräisesti. Ja nyt sitten jonkun mielestä minä olin ajanut ylinopeutta. Ihmettelen suuresti, miten joku pystyy silmämääräisesti arvioimaan, ajaako kuljettaja 10km/h tai vaikkapa 15km/h? Tuntuu aivan uskomattomalta, että SM-kilpailussa rangaistuksia annetaan sen mukaan, kuinka kovaa joku arvioi kuljettajan ajavan. Kyllähän tämä asia pitäisi pystyä näyttämään toteen jollain tavalla. Etenkin kun rangaistus on todella kova ja käytännössä pilaa kilpailun, Pohjola kummastelee.

Kilpailun jälkeen tulostaululle ilmestyi kohtuullisen nopeasti tulokset, joissa Pohjolalla oli viiden minuutin rangaistus.

- Minua ei kuultu tuon asian tiimoilta lainkaan, ennen kuin rangaistus oli jo annettu. Eli en saanut mahdollisuutta kertoa omaa kantaani asiaan. Sen jälkeen kilpailun johtaja sanoi minulle, että minun ainoa vaihtoehto on tehdä Suomen Moottoriliitolle vetoomus asiasta ja viedä hommaa eteenpäin sitä kautta, Pohjola kummasteli toimintaa.

Pohjolan vetoomuksen Suomen Moottoriliitossa käsittelee vetoomusistuin, mutta sekään ei tapahdu hetkessä.

- Minulle kerrottiin, että asia käsitellään kokouksessa, joka on noin kuukauden välein. Mutta käsittely saattaa myös venyä pidempään. Toivottavasti asiaan tulee pikaisesti päätös, sillä kyse on kuitenkin minullakin bonuksista, joita joudun odottamaan, Pohjola päättää.

Edit. 26.4. 11:10

Vetoomukset käsittelee Suomen Moottoriliitossa erillinen vetoomusistuin.

Kommentit

Lähettänyt KARI LAHTI : Ma, 04/26/2021 - 10:12

Haastetaan kilpailunjärjestäjä oikeuteen, niin saadaan selvyys voiko näin toimia. 

Language
suomi

Lähettänyt jari vento : Ma, 04/26/2021 - 14:55

Ei olisi vaikea tehdä hidasteita varikolle vaikkapa pystyssä olevista eurolavoista niin vältyttäisiin tyhmistä ylinopeusrangaistuksista jotka tehdään mielivaltaisesti.

 

Language
suomi

Lähettänyt Arto Saarinen : Ma, 04/26/2021 - 16:27

samaa mieltä olen,ei voi kun ihmetellä miten mielivaltaista käytöstä... mestaria pitäisi kunnioittaa eikä kytätä että sais jostain rankaista:(

Language
suomi

Lähettänyt Koskinen Antero : Ma, 04/26/2021 - 16:44

Kunnia kaikille urheilulajeille, mutta itse pidän lajeista, joissa voidaan tulos mitata kellolla, mitalla, maalienmäärillä yms. eli ei niin sanotut arvostelulajit. Nyt näyttää tämäkin menevän jälkimmäisten joukkoon. sääli...

 

 

Language
suomi

Lähettänyt Timo Laine : Ti, 04/27/2021 - 22:32

Ei haluttu että Pohjola voittaa ja sehän kävi kätevästi noin..., järjestäjille pitäisi antaa rangaistus moisesta pelleilystä.

Language
suomi