Pohjola jatkoi voittokulkua

Eemil Pohjolan voitto ei tullut tänään niin helpolla kuin viikko sitten.
Kuva
Jani Hovi
Eemil Pohjola nappasi jälleen yleiskilpailun voiton, kun enduron SM-sarja jatkui Kangasalla. Tällä kertaa voitto ei kuitenkaan tullut niin helpolla, kuin viikko sitten.

Kauden toinen enduron SM-kilpailu kaasuteltiin tänään Kangasalla. Kisa-aamu käynnistyi rapeassa, kahdeksaan asteen pakkasessa, mutta päivän edetessä lämpötila nousi nollan pintaan. Reitti olikin aamulla todella kova, mutta iltapäivän lähestyessä spoori pehmeni. Lumen pinta oli Kangasalla laskenut viimeisen reilun viikon aikana ja kuljettajat pääsivätkin paikoin ajamaan tapeilta, etenkin aamupäivän aikana. SM-luokat ajoivat reilun 40 kilometrin mittaisen kierroksen kolmeen kertaa, maastokokeita kertyessä yhteensä yhdeksän. Maastokoeaikaa kertyi SM-arvon mukaan noin puolitoista tuntia.

Kisan alussa nähtiin heti melkoinen yllätys, kun Roni Salin kellotti ensimmäiselle maastokokeelle nopeimman ajan. Salin näytti silmämääräisestikin olevan hereillä heti avauksessa ja samaa kertoi myös kello. Kisan jälkeen Kytönen Motorsport Husqvarna-kuljettaja kertoikin syyn hyvään vauhtiin heti alusta lähtien.

- Kävin torstaina ja perjantaina ajamassa vastaavanlaisilla poluilla, joissa oli vähän vähemmän lunta. Pystyin heti aamusta ajamaan tapeilta hyvin, kun se oli jo tuttua hommaa edellisiltä päiviltä, Salin kertoi.

Salin

Roni Salin.

Toisella maastokokeella käynnistyi sitten Eemil Pohjola show. SE-Teamin Honda-kuljettaja kellotti kolmelle seuraavalle maastokokeelle pohja-ajat ja johti kisaa neljän ajetun maastokokeen jälkeen 15 sekunnin erolla. Toisena kilpailussa oli Eero Remes, joka viihtyi tänään maastossa selvästi paremmin, kuin viime viikonloppuna. Hugo Svärd oli kilpailussa kolmantena, 28 sekunnin päässä Pohjolasta. Neljäs oli Antti Hänninen ja viides Eetu Puhakainen.

Viidennellä maastokokeella Hänninen pääsi kuitenkin kunnolla vauhtiin ja rupesi kuromaan Pohjolan etumatkaa kiinni.

- Etenkin ensimmäinen pätkä oli minulta huono, mutta sitten kisan puolessa välissä rupesi tosiaan kulkemaan, MP-Racing Teamin Husqvarna-kuljettaja kertoi.

Hännisen tehtävä ei kuitenkaan ollut helppo, sillä Pohjolan etumatka oli neljän maastokokeen jälkeen jo puoli minuuttia. Hänninen kellotti pohja-ajan kolmelle seuraavalla maastokokeelle, mutta kun Pohjola ei tehnyt virheitä, ei Hänninen saanut kolmen maastokokeen aikana eroa kiinni kuin 10 sekuntia.

- Hänninen tuli todella lujaa ja kun kisaa oli jäljellä kaksi pätkää, päätin iskeä takaisin seitsemännellä pätkällä. Siinä meninkin sitten aika vauhdilla nurin hankeen ja kypärä oli täynnä lunta, Pohjola nauroi.

Kaatumisesta huolimatta Pohjola jäi vain kaksi sekuntia Hännisen pohja-ajasta. Tämä tarkoitti sitä, että kaksikon ero ennen viimeistä maastokoetta oli 18 sekuntia. Kun edessä oli kisan lyhin maastokoe, vaikutti peli selvältä. Kun Hänninen vielä kaatui maastokokeella kerran, oli kaksikon ero maalissa lopulta 24 sekuntia Pohjolan eduksi.

Hänninen

Antti Hänninen.

Remes jatkoi hyvää vauhtia myös loppukisan ja oli maalissa yleiskilpailun kolmantena, voittaen samalla E2-luokan. TM-kuljettajan ero Pohjolaan oli 37 sekuntia. Myös Svärd jatkoi hyvää vauhtia ja Funbike Fantic Racing Teamin kuljettaja oli maalissa neljäs, voittaen E1-luokan. Svärd jäi voitosta 1:08. Yleiskilpailun viidenneksi nousi Kytönen Motorsport tiimin Husqvarna-kuljettaja Peetu Juupaluoma.

Yleiskilpailun kuudes oli Eetu Puhakainen, joka kellotti viimeiselle maastokokeelle pohja-ajan. Puhakainen jäi lopulta vain sekunnin Juupaluomasta.

Puhakienn

Eetu Puhakainen.

Salinin ensimmäisen maastokokeen lento ei jatkunut kisan edetessä, mutta siitä huolimatta Salin ajoi hienon kisan ja oli seitsemäs. Kotikilpailua ajanut Niklas Laankoski jäi Salinille kolme sekuntia ja oli kahdeksas. Ensimmäisellä maastokokeella polvensa kantoon lyönyt Henry Olenius jäi puolestaan Laankoskelle vajaan sekunnin ja oli yhdeksäs. Antti Ahtila oli täydensi yleiskilpailun kymmenes, jääden 45 sekuntia Oleniukselle.

Luokkakohtainen raportti kilpailusta hetken kuluttua.

Alla yleiskilpailun TOP20

(klikkaa tuloksia suuremmaksi)