Pohjola ja muut mestarit Oulussa

Kuva
Jani Hovi
Oulussa ajetaan huomenna historian ensimmäinen endurokilpailu. Lähdöviivalle asettuu muun muassa kaksi maailmanmestaria ja kaksinkertainen Päitsivoittaja.

Oulu toivottaa tervetulleeksi endurokuljettajat huomenna kisaamaan historian ensimmäistä endurokilpailua. Luvassa on huomenna pitkä kisapäivä, sillä 40 kilometrin mittainen kisareitti kierretään luokassa riippuen kahteen - neljään kertaan. A,B- ja V40-luokat ajavat neljä kierrosta, classic-luokan ajaessa kaksi kierrosta. Muut luokat kiertävät puolestaan kolme kierrosta. Kierroksella on kolme maastokoetta, joiden kestoaika on yhteensä 35- 45 minuuttia. Näin ollen neljä kierrosta ajaville kuljettajille maastokoeaikaa on luvassa reilusti yli kaksi tuntia.

Kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 137 kuljettajaa. Määrä yllätti myös kisajärjestäjät positiivisesti, joten kuljettajat ottivat positiivisesti vastaan pohjoisen kisan. A-luokassa kilpailuun mukaan lähtee myös kovatasoinen joukko. Ensimmäisenä reitille starttaa kaksinkertainen Päitsivoittaja Eemil Pohjola, jonka kanssa samalla minuutilla lähtee Eetu Puhakainen. Mukana on myös viime vuoden E1-luokan Suomen mestari Paavo Henriksson, sekä extremeradoilta paremmin tunnettu Aleksi Vilkko. V40-luokassa nähdään myös kovatasoista menoa, kun enduron viisinkertainen henkilökohtainen maailmanmestari Petteri Silvan nähdään pitkästä aikaa kisapoluilla. Hänen kanssaan samalla minuutilla reitille starttaa enduron joukkuemaailmanmestari, Puolan mestari ja Euroopan mestari Jari Mattila.

Kilpailun täydellinen lähtöluettelo.

Kilpailussa testataan Polarin kehitysvaiheessa olevaa reaaliaikaista sykeseurantaa. Palvelussa näkyy kilpailijan numero, sekä syke reittijäljen päällä karttapohjassa. Testiin on nimetty etukäteen noin 20 kuljettajaa, joiden menoa voi näin ollen seurata livenä.

Livekarttapalvelu löytyy täältä.