Perinteistä Herkkua tarjolla

Teksti
Pukkilan Moottoriurheilijat ry ja Kanteleen Krossarit ry järjestävät yhteistyössä lauantaina 15.9.2018 järjestyksessään kolmannen Kanteleen Herkkulenkin.

Herkkulenkin tavoitteena on olla mukava enduro kilpailu hyvinkin eri tasoisille ajajille. Ensimmäisellä kerralla vuonna 2016 kisa keräsi Suomen endurokilpailuista eniten osallistujia, kun 265 kuskia starttasi viivalta.

Viimevuonna kisaa oli kehitetty paljon mm. sähköisen ajanoton sekä uudistuneen reitin myötä, mutta juuri ennen kilpailua alkaneet sateet toivat oman haasteensa muuten hyvin onnistuneensa kisaan.

Tämän vuoden kisaan on tulossa taas paljon uudistuksia. Kisakeskuksena toimii uutena kohteena Pukkilan Savijoen seurantalo, jossa on erinomaiset puitteet tarjolla sekä järjestäjille että kuskeille.

Reittinä toimii pääosin aiemmilta vuosilta tutut polut, mutta ne ajetaan tällä kertaa toiseen suuntaan. Parina vuonna mukana ollut kivikkoisempi "Heikkilän mettä" jätetään tänä vuonna väliin, joten reitti on entistä enemmän suunnattu harrastajille ja aloittelijoille. Reittimestari lupaa, että siitä huolimatta perinteistä enduromaastoa riittää niin, että paita kyllä kastuu.

Luokkia on luvassa tänä vuonna C, D, V60, V50, V40, B sekä A. Reitti muodostuu kolmesta erikoiskokeesta sekä pääosin maastossa tapahtuvista siirtymistä. Yhden kierroksen pituus tulee olemaan n. 47km jonka C, D, V60 ajavat kaksi kertaa ja V50, V40, B ja A kolme kertaa.

Paikalle on tulossa runsas buffetti, mönkijöiden esittely ja pyöräesittelyjä mm. KTM ja BETA maahantuojilta sekä myös muita alan toimijoita. Kilpailun yhteydessä on mahdollista testata pyöriä varikon läheisyyteen tehdyllä testiradalla ja tietysti neuvotella tulevista kalustovalinnoista. Tapahtuman juontopuoli on hoidettu endurokisojen konkarikuulluttaja Jukka Pylvään toimesta ja aiempien vuosien tapaan paikalle on saapumassa myös missejä.

Kilpailukeskus löytyy osoitteesta Seuratalontie 51 07560 Pukkila ja ensimmäinen kuljettaja starttaa reitille klo 9:01. Yleisölle on paikalle vapaa pääsy sekä pysäköinti.