Päitsi24: Lumimyrskyn kourissa

Teksti
Albert Juhola on vahvasti kiinni Päijänteen ympäriajon kolmossijassa.
Kuva
Jani Hovi
Kun Päijänteen ympäriajon ensimmäinen kisapäivä päättyi kaatosateessa, niin toinen päivä käynnistyi puolestaan lumimyrskyssä.

Päijänteen ympäriajon toinen kilpailupäivä käynnistyi sellaisessa kelissä, ettei oikein tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Yön aikana oli tupruttanut melkoisesti lunta ja edelleen satoi lisää, joten ainakin kisan alku on melkoista pöperöspooria. Säätiedotus povasi kuitenkin parempaa keliä ja toivoa sopii, että ennuste menee kohdalleen. Mutta niinhän sitä sanotaan, että pelimies vetää kelissä kuin kelissä, ja kelihän oli sama kaikille.

Aamun ensimmäinen maastokoe oli viiden kilometrin mittainen Reivilä, jonne pohjat ajoi Eemil Pohjola. Pyörään oli vaihdettu uusi moottori ja vaikka Päitsi menikin Pohjolan osalta pilalle, niin tänään on kuitenkin otettavissa täydet SM-pisteet. Antti Hänninen oli maastokokeen toiseksi nopein. Hän jäi Pohjolalle 15 sekuntia ja käy edelleen tiukkaa kisaa voitosta Peetu Juupaluoman kanssa. Juupaluoma oli maastokokeen kolmas kolme sekuntia Hännistä hitaampana. Neljänneksi nopeimmasta ajasta vastasi Eetu Puhakainen, jonka sijoitus parani yöllä melkoisesti kun aiemmin kirjatut AT-minuutit poistettiin. Puhakainen on vahvasti nousemassa viiden kärkeen. Viidenneksi Reivilässä ajoi jo eilen hyvää vauhtia esittänyt Albert Juhola.

Seuraavaksi ajettiin nelikilometrinen Kohilon maastokoe, jossa Pohjola jatkoi kärkiaikojen tehtailua. Hänninen ja Juupaluoma etenivät tasatahtiin. Hänninen oli vajaat kaksi sekunnin kymmenystä kilpakumppaniaan nopeampi ja sehän riittää hyvin Päitsivoittoa ajatellen. Päivä on kuitenkin vasta alussa joten ei julisteta vielä ketään voittajaksi. Eilen Jämsässä keskeyttämään joutunut Ville Meisola oli nyt maastokokeen neljäs ja Eetu Puhakainen viides.

Kahdeksan kilometrin pituisella Ojastenmäellä Hänninen oli loistovauhdissa. Tuloksena oli nopein aika puolen sekunnin turvin ennen Pohjolaa. Eilen maastokokeiden kolmosaikoja takonut Albert Juhola oli täälläkin kolmanneksi nopein. Neljäs oli Meisola ja viides Juupaluoma, joka jäi lähes puoli minuuttia Hännisen pohja-ajasta.

Tässä vaiheessa tilanne näytti Antti Hännisen kohdalta todella hyvältä, sillä kakkospaikalla ajava Peetu Juupaluoma oli minuutin ja viisi sekuntia jäljessä. Albert Juhola piti tukevasti hallussaan kisan kolmatta sijaa. Ero kärkeen oli viisi ja puoli minuuttia, ja neljäntenä oleva Jussi Arvaja oli puolestaan vajaat viisi minuuttia Juholaa jäljessä. Viidentenä matkaa jatkoi Eetu Puhakainen parinkymmenen sekunnin päässä Arvajasta.

Yleiskilpailun epävirallinen TOP20 MK18 jälkeen: