Päitsi24: Hänninen jatkaa kärjessä

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Antti Hänninen saapui Hyvinkään kokoomatauolle reilun minuutin johdossa ennen toisena olevaa Peetu Juupaluomaa.

Päivän neljäs maastokoe oli nimeltään Puujaa. Nopeimmin maastokokeen selvitti Peetu Juupaluoma, joka ajoi nyt päivän ensimmäisen pohja-aikansa. Eemil Pohjola jäi neljä sekuntia ja oli toiseksi nopein. Kolmanneksi kiireisin oli Antti Hänninen, joka hävisi Juupaluomalle 10 sekuntia. Seuraavilla sijoilla olivat Eetu Puhakainen ja Ville Meisola.

Karhin maastokoe kirjattiin jälleen Pohjolan nimiin kuuden sekunnin marginaalilla. Hänninen kuittasi edellisen maastokokeen häviönsä Juupaluomalle olemalla toiseksi nopein ja kukistamalla kolmanneksi ajaneen Juupaluoman 12 sekunnilla. Albert Juhola kiirehti maaliin neljänneksi nopeimpana ja Ville Meisola oli edellisen maastokokeen tapaan viidenneksi nopein.

Ennen päivän ainoaa kokoomataukoa ajettiin vielä maastokoe Erkylän Lukoilla. Pohjola ajoi täällä päivän neljännen pohja-aikansa viiden sekunnin marginaalilla. Juupaluoma ja Hänninen etenivät jälleen tasatahtiin. Nyt oli Juupaluoman vuoro olla toiseksi nopein. Hänninen hävisi reilun sekunnin kymmenyksen. Seuraavina olivat jälleen Juhola ja Meisola.

Antti Hänninen jatkaa edelleen kisan johdossa ja on ilman ongelmia menossa uransa ensimmäiseen Päitsivoittoon.

- Ajo on ollut helpomman tuntuista kuin eilen. Aamulla menin nurin, mutta kokonaisuudessaan ihan ok. Ei tässä vielä löysäillä voi, vaan joka pätkään on keskityttävä, Hänninen suunnitteli.

Peetu Juupaluoma on toisena reilun minuutin Hännisestä jääneenä ja mikäli kummallekaan ei tule ylimääräistä ohjelmaa, nousee Juupaluoma Vantaalla podiumin kakkospaikalle.

- Välillä on tullut hyvin ja välillä olen ollut nenälläni. Aamulla oli aivan vitivalkoista, eikä tahtonut erottaa ajouraa, niin siinä tuli helposti virheitä ja niiden myötä kaatumisia. Karhissa kaaduin ihan loppupuolella ja siinä taas vähän ero kasvoi. On tässä kuitenkin vielä pätkiä jäljellä, niin sen yritän minkä pystyn, Juupaluoma lupaili. 

Albert Juhola on tässä vaiheessa kolmantena ja ajamassa myös kolmantena maaliin, sillä kakkossija on viiden minuutin päässä ja neljäntenä oleva Eetu Puhakainen puolestaan viisi ja puoli minuuttia Juholan perässä. Viidettä sijaa pitää hallussaan Jussi Arvaja reilut kaksi minuuttia Puhakaisesta.

Yleiskilpailun epävirallinen TOP20 MK21 jälkeen: