Päitsi23: Tapahtumia riitti kaikissa luokissa

B-luokan voitto meni Markus Nyländen nimiin.
Kuva
Jani Hovi
Päitsillä huomio kilpailun aikana kohdistuu luonnollisesti yleiskilpailun kärkitaistoon ja SM-luokkiin, mutta niiden lisäksi kilpailussa oli mukana paljon muitakin luokkia. Myös näissä luokissa sattui ja tapahtui.

Markus Nyländen kaasutteli B-luokan voittoon lähes kahden minuutin turvin. Nyländenin kilpailu käynnistyi verkkaiseen tahtiin ja hän oli neljän ajetun maastokokeen jälkeen reilun minuutin päässä luokan kärjestä. Kun lumi lisääntyi, parani Nyländenin vauhti ja jo Hassin maastokokeen jälkeen hän nousi luokan kärkeen. Rikottuaan uuden renkaan vannenauhan lauantain iltahuollossa, joutui Nyländen lähtemään sunnuntaille vanhalla treenirenkaalla, josta lähtikin sunnuntain aikana nastoja irti. Siitä huolimatta mies kirjasi voiton nimiinsä. Luokassa kakkoseksi ajoi Juha Mutanen, joka piti luokan kärkipaikkaa hallussaan kilpailun alussa. Mutanen nappasi suorituksellaan nousupisteen, joka nostaa miehen A-luokkaan. Aatu Anttila oli B-luokan kolmas ja hän jäi Mutasesta puolestaan minuutin. Näin ollen luokan kärkikolmikko oli yli kuuden tunnin urakan jälkeen kolmen minuutin sisällä toisistaan.

C-luokassa Jani Virolainen aloitti kilpailun nopeimmin ja johti luokkaa puolellatoista minuutilla neljän maastokokeen jälkeen. Valitettavasti Kuhmoisissa tilanne muuttui, kun lumi lisääntyi.

- Kuhmoisissa ja Jämsässä oli tosi paljon pöperölunta, enkä vain osannut ajaa sellaisessa. Kuhmoisissa jouduin vielä odottelemaan reilun minuutin yhdellä pienellä reiällä, kun siellä oli pyöriä ristiin rastiin. Jämsän, Antishopin, Tammijärven ja Vaihelan ajoin niin hiljaa, että jalkamiehenä olisin päässyt varmaan nopeammin. Niiden jälkeen olin huollossa kuin naru ja olin valmis työntämään pyörän autoon, mutta huolto ei huolinut sitä, Virolainen nauroi.

Virolaisen hankaluuksien jälkeen luokan kärkeen nousi Jani Ilkas, joka ajoikin tasaisen varmasti ja kuittasi luokan voiton. Samalla mies nousi suoraan B-luokkaan. Lumen vähentyessä Virolainen pääsi vauhtiin ja oli lopulta luokan kakkonen, jääden vajaat kolme minuuttia voitosta. Aki Nenonen oli kolmas.

ilkas

Sami Ilkas.

V40-luokassa kisaan mukaan starttasi kolme kuljettajaa, mutta Arttu Kaukosen kisa jäi kesken viidennen maastokokeen jälkeen. Näin ollen ”TelttaJannet” Mukkala ja Rantanen jäivät kaksin taistelemaan luokan voitosta. Makuupussissa vierekkäin nukuttujen öiden jälkeen luokan voitto meni Mukkalalle Rantasen ollessa toinen.

mukkala

Janne Mukkala.

V50-luokassa Marko Erving kellotti viisi pohja-aikaa luokan kuudelle ensimmäiselle maastokokeelle ja johti luokkaa puolellatoista minuutilla. Valitettavasti Ervingin urakka päättyi Antishopin maastokokeelle.

- Pyörän moottorista alkoi kuulua kolinaa pätkällä ja sitten 200 metriä ennen maalia pyörä hyytyi täysin. Sitä ennen ei ollut mitään ongelmaa ja kun sain Jämsän jälkeen vielä lämmintä päälle, niin ajo kulki hyvin. Myös tuo MK9 meni hyvin lähes loppuun asti, pettynyt Erving kertoi.

Tämän jälkeen kärkeen nousi Tom Nordman, joka ei antanutkaan muille mitään mahdollisuuksia. Nordman ajoi lopulta luokan voittoon vajaan viiden minuutin turvin ennen Timo Koivulaa. Petri Piira oli luokan kolmas.

nordman

Tom Nordman.

V60-luokassa Kyösti Vihtari käynnisti kisan vauhdikkaimmin, mutta menetti kärkipaikan jo kolmannella maastokokeella Tapio Koivusaarelle. Koivusaari viihtyi syvässä lumispoorissa ja kellotti luokan pohja-ajat lauantain jokaiselle maastokokeelle kolmannesta lähtien. Sunnuntaina aamupalapöydässä Koivusaari näytti siltä kuin olisi starttaamassa vasta kisan avauspäivään, vaikka myönsikin lauantain olleen todella raskas. Voimia riitti kuitenkin hyvin ja mies ajoi luokan voittoon reilun 12 minuutin turvin ennen kerhokaveriaan Ari Mäkelää. Vihtari oli maalissa kolmas.

koivusaari

Tapio Koivusaari.

Trophy-luokkien osalta tulosraportti löytyy täältä.