Olenius valloitti Riihivuoren

Keski-Suomen Moottorikerho avasi endurokilpailujen kesäkauden Muuramessa järjestetyllä Riihivuori-endurolla.

Kun aamu valkeni Riihivuoressa, niin aivan heti ei tuntunut siltä, että edessä olisi endurokauden ensimmäinen kesäkisa. Lumi suli kuitenkin nopeasti ja näin edessä oli kunnon kurakisa. Kilpailussa kierrettiin kolmen maastokokeen reitti kolmeen kertaan. Ensimmäinen maastokoe oli hiihtokeskuksen rinteillä, toinen oli perinteistä hidasta suomienduroa ja kolmas nopeatempoista hiekkapatikkoa.

Yleiskilpailussa alkutahdit löi Toni Toukola ajamalla kahdelle ensimmäiselle maastokokeelle pohjat. Kolmas maastokoe kirjattiin Mika Tammiselle, mutta toisella kierroksella alkoi latu maistua myös Henry Oleniukselle. Olenius voitti lopulta yleiskilpailun vajaan puolentoista minuutin marginaalilla ennen Toni Toukolaa ja Mika Tammista. Neljänneksi ajoi Eetu Puhakainen ja viides oli Paavo Henriksson.

Aivan ilman vaikeuksia ei Oleniuksen kisakaan voitosta huolimatta sujunut.

- Oli taas aika reilusti ohjelmaa. Heti ensimmäisellä pätkällä korkeintaan puoli kilometriä lähdöstä lähti keula yhtäkkiä alta ja löin siinä sen verran olkapääni ja pääni, että olin hetken aikaa vähän sekaisin. Kaaduin samalla pätkällä vielä toisenkin kerran. Kaiken kaikkiaan kaaduin koko kisassa kuusi tai seitsemän kertaa. Toisella kierroksella oli ongelmia takajarrun kanssa. Jouduin ajamaan puolitoista pätkää ilman takajarrua, mutta ei se nyt älyttömästi haitannut. Vauhti oli kyllä ihan hyvää, pitäisi vain pysyä pystyssä, Olenius naurahti.

Kauden jatkosuunnitelmat ovat Oleniuksella vielä vähän auki, ainoastaan Orimattilan SM-kisa on varmana kalenterissa.

- Jossain vaiheessa oli mielessä, että lähtisin Slovakian EM:ään, mutta lopullista päätöstä siitä en ole tehnyt. Se on tosin jo vajaan kahden viikon päästä, mutta minullahan nuo päätökset menevät tunnetusti muutenkin aika myöhäiseen. Toisaalta sen voisi ajaa, koska seuraavan EM:n Latviassa aion ajaa ja sitten viimeinen on Suomessa syksyllä, mutta en tosiaan vielä tiedä, Olenius pohti.

Myös jonkun MM-kisan ajaminen on Oleniuksella ollut mietinnässä.

- Tsekin MM-kisaa olen hiukan miettinyt ja Italian MM-kisa juhannuksena olisi myös yksi vaihtoehto. Tosin Italian kisa on yleensä aina sarjan vaikein, joka ei taas siinä mielessä ole minulle kovin hyvä. Mutta siinä olisi taas se Latvian EM seuraavana viikonloppuna ihan paluumatkalla, Olenius suunnitteli.

Kesän kisoja Olenius odottaa innolla myös sen takia, että alla on uusi pyörä.

- Talvi oli vaikeaa, mutta tällä uudella 300-kuutioisella on kesällä todella kiva ajaa. Vähän on vielä totuttelua sen kanssa, mutta se tuntuu todella hyvältä. Treeneissäkin on vauhti ollut vielä selkeästi parempaa kuin mitä nyt kisassa oli, Olenius päätti.   

Riihivuoren täydelliset tulokset.