Oldrati voittoon, Kytönen paransi

Thomas Oldrati vei voiton tänään Italiassa.
Kuva
Dario Agrati
Thomas Oldrati vei voiton Italian endurosarjan kauden toisessa kilpailussa. Roni Kytönen paransi menoaan eilisestä, kuten myös Hermanni Haljala.

Italian endurosarja jatkui tänään Carpinetissa, jossa kaasuteltiin kauden avausviikonlopun toinen kilpailu. Tänään kuljettajat ajoivat kolmen maastokokeen mittaisen kierroksen kolmeen kertaa, joten päivän aikana ajettiin yhteensä yhdeksän maastokoetta.

Ensimmäisen kierroksen päätteeksi kisan kärjessä oli eilen voittoon ajanut Brad Freeman, joka menetti kuitenkin johdon kisan puolessa välissä Steve Holcombelle. Britit saivat kuitenkin kisan viimeisellä kierroksella tehdä tilaa konkari Thomas Oldratille. Roni Kytösen tiimikaveri pitikin kisan lopun yllä niin hyvää vauhtia, että ajoi kauden toisen kilpailun voittoon. Holcombe oli kisan kakkonen ja jäi voitosta lopulta neljä sekuntia. Matteo Cavallo jäi Holcombelle viisi sekuntia ja oli kolmas. Alex Salvini paransi menoaa eilisestä huomattavasti ja oli neljäs, ennen Andrea Veronaa.

Kytönen ajoi tänään paremman päivän kuin eilen ja oli yleiskilpailun 24. Kytönen ajoi motocrosstestillä todella hyviä aikoja ja oli parhaimmillaan yleiskilpailun seitsemäs. Endurotesti ei puolestaan sujunut vastaavalla tavalla ja Honda-kuljettaja jäi jokaisella kierroksella endurotestillä kärjelle vähintään puoli minuuttia. Kytönen jäi yleiskilpailun voitosta lopulta 1:54.

Hermanni Haljala paransi myös menoaan rutkasti eilisestä ja oli yleiskilpailun 35. Aineksia hieman parempaankin sijoitukseen oli, mutta Haljala  epäonnistui päivän viimeisellä maastokokeella ja menetti pari sijaa. Haljala jäi Kytösestä 1:15. Hugo Svärd täydensi suomalaisten hyvää panosta ja oli 36. Svärd jäi Haljalalle kuusi sekuntia.

Alla kilpailun tulokset (klikkaa kuvaa suuremmaksi)