Nuorten mestaruudet jaettiin Italiassa

Mattia Guadagnini voitti 125-kuutioisten maailmanmestaruuden.
Kuva
MXGP
Motocrossin nuorten maailmanmestaruudet ratkaistiin eilen Pietramuratan radan Italiassa. Kotiyleisön riemuksi kaksi mestaruutta jäi kertaa Italiaan. Kovatasoisessa kilpailussa ei suomalaiset tällä kertaa menestyneet.

Nuorten maailmanmestaruudet ratkaistaan motocrossissa perinteisesti kerrasta poikki -menetelmällä. Tällä kertaa kilpailu kaasuteltiin Arco di Trenton mahtavissa maisemissa Italiassa. Lauantaina jokaisesta kolmesta luokasta selvitettiin 40 nopeinta kuljettajaa, jotka pääsivät sunnuntain kisaeriin. Suomelta mukana oli tällä kertaa kolme kuljettajaa. 125-kuutioisten luokassa mukana olivat Matias Vesterinen ja Wiljam Malin, sekä 85-kuutioisten luokassa Kasimir Hindersson. Hindersson ja Vesterinen pääsivät mukaan luokkiensa varsinaisiin kisaeriin, mutta Malinin taival päättyi jo lauantain LCQ-erään.

65-kuutioisten luokan mestariksi ajoi Tsekin Vitezslav Marek. Marek oli ensimmäisen erän kakkonen ja voitti toisen erän. Australian Ky Woods oli toinen ja Hollannin tyttökuljettaja Lotte Van Drunen kolmas.

85-kuutioisissa Italian Valerio Lata voitti molemmat erät ja hänet kruunattiin mestariksi. Latvian Edvards Bidzans oli toinen ja Italian Luigi Russi Matteo kolmas. Hindersson pääsi valitsemaan puomipaikan viimeisten joukossa kisaeriin ja hän saikin huonot startit molemmissa erissä. Hinderssonin ajo parani viikonlopun edetessä, ja tällä kertaa vauhti riitti eräsijoihin 26. ja 23. Päivän totaalissa Hindersson oli 27.

125-kuutioisissa Mattia Guadagnini otti kaksi erävoittoa ja hänestä kruunattiin kotiyleisön edessä maailmanmestari. Ranskan Tom Guyon oli kakkonen ja Sveitsin Mike Gwerder kolmas. Vesterinen pääsi Hinderssonin tavoin aika-ajojen suorituksen jälkeen valitsemaan puomipaikan viimeisten joukossa ja myös Vesterisen startit epäonnistuivat. Vesterisen eräsijat oli 39. ja 35. Päivän totaalissa hän oli 37.

Täydelliset tulokset.

125-luokan kärkikolmikko.
Kuva
MXGP
85-kuutioisten mestari Valerio Lata.
65-kuutioisten podium.
Kuva
MXGP