Nukkuva karhu heräsi St.Louisissa, sarja kärki jyrättiin

Kuva
Jani Hovi
Kauden viimeinen Triple Crown -kilpailu osoittautui todella tapahtumarikkaaksi, vaikkakaan voittajasta ei ollut lopulta epäselvyyttä. Sarjakärki Jett Lawrence koki puolestaan kovia.

Monster Energy Supercross-sarjan kauden kolmas Triple Crown -kilpailu kaasuteltiin viime yönä St.Louisissa ja tällä kertaa tapahtumia riitti koko illan ajaksi 450-kuutioisten luokassa. Tapahtumat käynnistyivät jo ensimmäisen finaalin ensimmäisellä kierroksella, kun Mitchell Oldenburg kaatui ja samaan kasaan päätyi myös Chase Sexton ja Adam Cianciarulo. Myös sarjan kärkikuljettaja Jett Lawrence menetti tilanteessa aikaa, mutta ei kuitenkaan kaatunut. Kolme edellistä kilpailua talviunia nukkunut Eli Tomac otti johtopaikan haltuunsa toisella kierroksella ja ajoikin voittajana ruutulipulle asti. Lawrence teki kovaa nousua koko finaalin ajan ja olikin ruutulipulla toinen, ennen Aaron Plessingeriä. Jason Andersson oli neljäs ja Cooper Webb viides.

Toinen finaali eteni Lawrence tahdissa aina ruutulipulle asti. Ruutulipulla ollut punaristilippu muutti kuitenkin kaiken, sillä Lawrence ei lippua noudattanut ja hyppäsi maalihyppyrin yli. Lawrence tajusi virheensä jo ilmassa ollessaan ja tiesi saavansa rangaistuksen. Kahden sijan rangaistus pudotti Lawrencen finaalissa kolmanneksi ja antoi voiton Tomacille. Lawrence ei ollut suinkaan ainoa kuljettaja, joka syyllistyi samaan virheeseen tilanteessa. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Sexton, Plessinger, Webb ja Anderson kaikki tekivät saman virheen ja saivat kahden sijan rangaistuksen. Anderson ei tajunnut virhettään kerrasta, vaan hyppäsi myös maaliin tullessa hyppyrin yli ja otti myös toisen kahden sijan rangaistuksen. Näiden rangaistuksien jälkeen Hunter Lawrence oli tuloksissa kakkonen ennen veljeään. Justin Barcia oli neljäs ja Sexton viides.

Viimeisen finaalin startti meni Tomacin nimiin, perässään Sexton ja Webb. Lawrence oli kuudentena, mutta ensimmäisellä kierroksella kaikki muuttui. Lawrence leikkasi 180-asteen mutkassa jyrkästi sisään ja takaa tullut Barcia tyrmäsi hänet totaalisesti. Lawrence jäi maahan makaamaan ja piteli kättään pitkään, ennen kuin viimein lähti hitaasti kiertämään rataa, ajaen lopulta viimeisenä maaliin. Kärjessä Tomac ei antanut muille mahdollisuuksia, vaan ajoi voittoon. Webb otti kakkossijan ja Sexton oli kolmas. 

Illan kokonaistuloksissa voitto meni suvereeniin tyyliin Tomacille, ennen Webbia ja Hunter Lawrencea. Plessinger oli neljäs ja Sexton viides. Jett Lawrence oli illan yhteistuloksissa kahdeksas.

Kilpailun jälkeen Honda julkaisi tiedon, jonka mukaan Lawrence sai kovan iskun, mutta ei ole vielä tietoa, onko hänellä mahdollisesti murtumia. Lawrence johtaa yhä sarjaa, nyt kahdeksan pisteen erolla Webbiin. Sexton on 12 pistettä Webbin takana. 

250-kuutioisissa Levi Kitchen jatkoi dominointia ja voitti kaikki kolme finaalia. Jo Shimoda oli illan totaalin kolmas ja Jordon Smith kolmas.

Alla tulokset ja pistetilanteet.

Kommentit

Lähettänyt Timo Laine : Su, 03/31/2024 - 12:23

Ekan erän alkuhässäkän aiheutti Mitchell Oldenburg eikä Friese.

Kieli
suomi

Lähettänyt Jani Hovi : Su, 03/31/2024 - 12:41

Täysin oikein Timo, meni tiimikaverit sekaisin.
Kieli
suomi