Nissinen haki oppia lähtöönsä Lasse Kurviselta

Pekka Nissinen ajoi hienosti sijalle 12.
EMXOpen-luokan kommentit Juuso Matikaisen, Emil Silanderin sekä Pekka Nissisen kertomina.

Upeasti kolmanneksi EMXOpen-luokan ensimmäisessä erässä ajanut Matikainen sai tehdä täyden päivätyön podium paikan eteen.

- Lähtö ei mikään aivan paras, mutta onneksi pääsin sisältä edes jotenkin pujahtamaan. Ehkä en nojannut tarpeeksi eteen ja jouduin ottamaan kytkimellä vedon pois ennen kuin pääsin ritilältä pois. Ajo kulki ihan kohtuullisesti, mutta ohittaminen oli todella vaikeaa. Moniin kurveihin oli helppo edellä ajavan peittää sisälinja ja hiekkaa lensi aikalailla kun ajoi perässä. Kun oli ajettu noin 15 minuuttia, olin polttanut kytkimen jo niin, että sammutin pyörän kerran mäen päälle. Sen jälkeen piti painaa kytkintä kahdella sormella.

Monella tuntui olevan vaikeuksia Hyvinkään radan ja kuuman sään kanssa. Matikainen puolestaan sai vastaantulevista selistä vain lisää virtaa.

- Puolen välin jälkeen aloin napsimaan porukkaa aika hyvin ja moni taisi hieman katketa. Ehkä alussa ajettiin sen verran lujaa, että ohittaminen oli siksi vaikeaa. Lopussa pääsin helpommin ohi vaikka itsekin väsyin, mutta hyvin jakso puristaa loppuun. 

Yleisö piti koko erän hienosti kotimaisille kuljettajille meteliä, eikä se jäänyt Matikaiselta huomaamatta.

- Kyllä se tällaisissa kisoissa aina lisää yritystä, kun kuulee, että katsomossa kannustetaan. Oli tosi makea laskea.

Sunnuntain erään Matikaisella onkin valmistautuminen jo mietittynä.

- Tässä täytyy vähän hölköttelemässä ja venytellä, että on heti aamusta valmiina, hyväntuulinen Matikainen päätti.
 

Emil Silander toivoi aika-ajon jälkeen, että saisi puristettua itsestään erässä kaiken irti. Tämä kyllä onnistuikin, mutta Silander ei silti ollut aivan tyytyväinen kahdeksanteen sijaan.

- Sain itsestäni kyllä kaiken irti, mutta ajo ei auennut missään vaiheessa. Rata on tosi hankala ohittaa ja sain vielä aika huonon lähdön. Aina kun sain puhtaan radan eteen, niin sain edellä menevän ryppään kiinni. Siinähän oli tiukka nippu aina sinne kolmanteen sijaan asti. Hiekka on jotenkin niin hienoa, että kun se pöllähtää niin ei näe yhtään mitään eikä ole rohkeutta ajaa sokkona. Jännä nähdä mitä nuo MXGP-kuljettajat sanovat ohittamisesta tuolla radalla, tuumi Silander.

Vaikka erä ei aivan täydellisesti Silanderilta sujunut, osasi hän kuitenkin ottaa siitä kaiken positiivisen huomiselle. 

- Loukkaantumisen jälkeen tämä oli paras eräni, mutta en ole yhtään tyytyväinen ajoon. Siihen olen kyllä tyytyväinen, että jaksoin taistella loppuun asti. Olihan se kuudes sija lähellä ja yritin ohitusta ihan viimeisiin mutkiin asti. 

 

Pekka Nissinen taisteli hienosti sijalle 12 ja oli varsin hyvällä tuulella erän jälkeen.

- Lähtö onnistui pirun hienosti. Jokunen vuosi takaperin Kurvisen Lasse kirjoitti Facebookissa, että crossareidenkin pitäisi opetella sladittamaan startissa. Se onnistui nyt kohtuudella, ei niin hienosti miten Lasse, mutta hyvä sladi oli ekassa kurvissa. Sen jälkeen sitä tuli ajettua pikkasen kovempaa mitä osaa, kun yritin hypätä kärki remmiin mukaan. Siinä tuli muutama virhe ja aloin pikku hiljaa tippumaan. Kun Emil Silander ja Lusbo tulivat ohi sain hieman rytmistä kiinni paremmin. Sitten tein hölmön virheen, kun jarrutin liikaa takajarrulla ja sammutin pyörän. Siinä meni muutama kuljettaja ohi, mutta pääsin yhden kuittaamaan takaisin. Pattisuoralla jäin selvästi ja se hieman tympäisee, kun en vain osaa ajaa siinä. Eräsijoituksena 12 on kyllä ihan kelpo suoritus.

SM-sarjassa kymmenen joukossa paikkansa tällä kaudella vakiinnuttanut Nissinen näki selvän eron kilpaillessa EM-sarjan kuljettajia vastaan.

- Erona SM-eriin on se, että joka sijoituksesta ajaa koko ajan kolme kaveria kilpaa. Pienikin virhe pudottaa nopeasti sijoitusta, mutta on tässä kunnon kilvanajon fiilistä. 

Nissinen kävi katsomassa kuin ammattilaiset ajoivat Hyvinkään radalla ja otti sieltä muutaman jutun onkeensa.

- Tuossa tuo Seewer näkyy majoittuvan vieressä, ihan se on normaali karavaanari sekin, mutta radalla menee pirun lujaa. Jotenkin nuo MXGP-kuljettajat ajavat pirun jouheasti kurveihin sisään, kun itse tuppaa hieman tökkimään. Tosin heidän pyörät törähtääkin aika komiasti, Nissinen analysoi.

Kilpailut jatkuvat EMXOpen-luokan osalta sunnuntaina toisten erien osalta. Sitä Nissinen odottaa intoa puhkuen.

- Tänään pitää hieman palautella ja karistella hiekat silmistä. Eiköhän sitä huomenna taas ruljauteta ihan tosissaan.