Nieminen kauden avausvoittoon

Mauno Nieminen voitti Heinolassa MX2-luokan toisen erän ja samalla myös totaalin.
Kuva
Jani Hovi
Mauno Nieminen voitti MX2-luokan heti sitten Heinolassa. Muissa luokissa nähtiin tuttuja voittajia.

MXD-luokan toisen erän startti meni Hanna Mertsalmen nimiin. Melissa Mäntylä oli viidennen sijan tuntumassa ensimmäisessä kurvissa, mutta kaatui ja joutui kanssakilpailijan yliajamaksi. Kaikeksi onneksi Mäntylä ei loukkaantunut tilanteessa, vaan lähti muiden perään. Mertsalmi sai nopeasti Janette Mielosen peräänsä ja samaan aikaan Mäntylä teki kovaa nousua, ottaen jo ennen erän puolta väliä kolmannen sijan itselleen. Erän puolessa välissä tapahtui, kun Mielonen kaatui radan vanhassa maalihyppyrissä. Mielonen pääsi lopulta jatkamaan matkaansa, mutta putosi sijalle 13. 

Mertsalmi ajoi ylhäisessä yksinäisyydessä erävoittoon, ennen Mäntylää. Sonja Matikainen ja Carita Lomp taistelivat kolmannesta sijasta ruutulipulle asti, Matikaisen vetäessä pidemmän korren. Noora Ura oli erän viides.

MX125-luokan toinen erä sujui jälleen Kasimir Hinderssonin tahdissa. Hindersson johti erää lähdöstä maaliin. Seuraavista sijoista taistelivat ensimmäisen erän tapaan Simo Koskinen, Onni Jaakonsaari ja Eemil Ruuth. Kolmikko ajoi peräkkäin reilusti yli erän puolen välin, kunnes Jaakonsaari putosi pelistä pois. Koskinen oli ruutulipulla toisena ja Ruuth kolmantena. Santeri Oinonen oli neljäs ja Elias Viemerö viides.

MX2-luokan toisen erän startti meni jälleen Jere Rönkön nimiin. Mutta kuten ensimmäisessäkin erässä, Sampo Rainio otti johtopaikan ensimmäisellä kierroksella haltuunsa ja sai peräänsä Mauno Niemisen. Rönkkö ajoi hetken aikaa kolmantena, kunnes Elias Lehtinen ohitti hänet. Rainio ajoi aluksi pienen eron itselleen, mutta vähitellen Nieminen ajoi eron kiinni ja puristi itsensä kärkeen, kun erää oli ajettu 17 minuuttia. Kaikki odottivat Rainion iskua takaisin, mutta sitä ei tullut. Nieminen ajoi kolmen kierroksen aikana viiden sekunnin johdon itselleen ja peli oli selvä. Nieminen ajoi kauden ensimmäiseen erävoittoon ja otti samalla päivän totaalin nimiinsä. Rainio oli erän kakkonen ja Lehtinen kolmas. Hermanni Koskinen oli neljäs ja Matias Vesterinen viides.

MX1-luokan toisen erän startti meni Juuso Matikaisen nimiin. Jere Haavisto oli toisena, mutta Emil Silander kuittasi Haavisto muutaman ajetun kurvin jälkeen. Pekka Nissinen oli neljäntenä ja Alex Tapio viidentenä. Silander oli vauhdissa erän alussa ja ohitti toisen kierroksen päätteeksi Matikaisen. Heti seuraavalla kierroksella Matikainen menetti toisen sijan Haavistolle.

Silander piti Haaviston takanaan 13 minuutin ajan, kunnes teki ajovirheen ja kaatui. Silander putosi kolmanneksi, 11 sekunnin päähän toiseksi nousseesta Matikaisesta. Erän lopussa ei kärjessä enää tapahtunutkaan mitään, vaan Haavisto ajoi voittoon ennen Matikaista ja Silanderia. Nissinen oli neljäs ja Tapio viides.