Nårsa vei Superliigan Oulussa

Teksti
Pro-luokan kärkikolmikko Oulussa.
Kuva
Tiedote
Loukko.com -kuljettaja Peter Nårsa vei Snowcrossin Superliigan voiton viikonloppuna Oulussa.

OuluZonessa kisattiin Snowcrossin Superliigan toinen osakilpailu tuulisissa olosuhteissa. Paikalle oli saatu uskomaton määrä lunta ja yksi kaikkien aikojen isoimmista snowcross-radoista tarjoili huippu kilvanajoa koko lauantaipäivän. Pro-luokassa nähtiin sama kärkikolmikko kuin Bodenin avauskisassa, mutta tällä kertaa voiton vei Petter Nårsa ennen Aki Pihlajaa ja John Stenbergiä.

Päivä alkoi tutuissa merkeissä, kun Aki Pihlaja kellotti aika-ajon pohjat. Erissä ei kuitenkaan nähty Pihlajan dominointia starteissa eikä radalla, kun Petter Nårsa vei ensimmäisen erän voiton. Toisessa erässä Pihlaja kuittasi kärkipaikan itselleen ja Nårsa nousi kaatumisen jälkeen erän kakkoseksi. Finaalissa nähtiin tiukkaa vääntöä kärkikaksikon välillä, kunnes Nårsa pääsi kärkeen ja otti hieman kaulaa ennen Pihlajaa. Pihlaja kertoi finaalin olleen todella rankka ja olevan tyytyväinen yhteen erävoittoon ja finaalin kakkossijaan. John Stenberg ajoi tasaisesti kaikkien erien kolmanneksi. Axel Johansson oli päivän neljäs ennen Aki Pesosta. Sarjatilanne on tiukka, kun Pihlaja pitää edelleen kärkipaikkaa vain viiden pisteen turvin Nårsaan.

Pro Lite -luokkaa hallitsivat ruotsalaiset, vieden viiden kärjen ennen parasta suomalaista, Joona Marinia.  Pro Lite -luokan voittoon ajoi John Malmström ennen William Svenssonia ja Martin Johanssonia.

Sarjan kärkipaikkaa pitää William Svensson kahdeksan pisteen turvin ennen Martin Johanssonia. John Malmström on pisteissä kolmantena, neljä pistettä Johanssonin takana. Parhaana suomalaisena pisteissä on Joona Marin kuudennella sijalla, 26 pistettä pronssisijasta.

Naisten-luokan finaalin voiton vei Jenny Lundström ennen Thea Arnessonia ja Davina Backtemania. Suomalaisista parhaan sijoituksen nappasi Elina Palojärvi ennen Mila Nevalaista ja Emma Laamasta.

Sarjan kärkipaikkaa pitää Jenny Lundström, 11 pistettä ennen Thea Arnessonia. Suomalaisista parhaat pisteet on kerännyt Elina Palojärvi, joka on vain pisteen päässä kolmossijasta.

OuluZonessa kisattiin myös juniori-luokissa sekä legendoissa

Juniorit 7-9 luokassa voittoon ajoi Aarni Pöntinen. Valter Laine oli päivän kakkonen ja  Mikael Meskus kolmas.

Juniorit 9-11 luokan voittajaksi kruunattiin Emil Isokääntä. Hermanni Pöntinen ajoi hopealle ennen Hugo Lintusta.

Juniorit 11-12 luokan voittajaksi kruunattiin Peetu Joutsen. Niklas Isokääntä oli päivän kakkonen ja Eevertti Liuska kolmonen.  Sarjapisteissä kärjessä on Eevertti Liuska kuuden pisteen erolla Peetu Joutseneen, ja kahdeksan pisteen erolla Niklas Isokääntään.

Juniorit 13-14 – luokan voittajaksi kruunattiin tuttuun tapaan Onni Niskala ennen Niklas Ollilaa ja Topi Rinnettä. Niskala on sarjan kärjessä jo 12 pisteen turvin ennen Topi Rinnettä.

Juniorit 14-16 –luokan voittoon ajoi Thor David Rasmus ennen Oscar Nikulaa ja Gustav Westerlundia. Sarjan kärjessä on OuluZonessa seitsemänneksi ajanut Vertti Kaihua. Kaihua ajoi alkuerän voittoon, mutta finaalissa joutui keskeyttämään, ja näin ollen sai pidettyä sarjan kärkipaikan kahdeksan pisteen erolla Oscar Nikulaan. 

Legends-luokan nopein oli Hannu Härkönen ennen Arto Järvenpäätä ja Jaakko Kurikkaa. Sarjan ykkösenä on Arto Järvenpää.

Tiimipisteissä ykköspaikkaa pitää tällä hetkellä Korteniemi Racing ennen Loukko.com Racing Teamia. Vuono Racing on pisteissä kolmantena.

Snowcross Super Leaguen kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Himoksella 22.-23.4.2022.

Katso kaikki tulokset

https://speedhive.mylaps.com/Events/1956723

 

Katso sarjan pistetilanne

https://speedhive.mylaps.com/Organizations/157050/Championships

 

Katso livestriimit

https://www.snowcross.fi/livestream/