Näin valmistaudut tehokkaasti Päitsille

Kuva
Jani Hovi
Kevään Päijänteen ympäriajo lähestyy kovaa vauhtia. Kilpailun järjestäjät tarjoavat viime vuoden tapaan mahdollisuuden osallistua ilmaiseksi Päitsi-leirille.

Päijänteen ympäriajo tarjoaa valmistelevan ajoleirin kaikille niille kuljettajille, jotka ilmoittautuvat kilpailuun viimeistään 6.1.2020. Leiri järjestetään Vierumäellä 9. helmikuuta ja ajo-opetuksesta siellä vastaa Toni Eriksson apuvalmentajineen.

- Leiri järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran ja siitä tuli hyvää palautetta. Pidämme homman simppelinä kaikille, eikä toiminta ole turhan jäykkää. Meidän tavoite on se, että kenellekään ei jää mitään epäselvää kisasta leiripäivän jälkeen, Eriksson kertoi.

Ajovalmennuksen lisäksi Ludde Söderberg kertoo ravinnon merkityksestä kilpailua ennen ja sen aikana, sekä myös muita vinkkejä kilpailuun valmistautumisessa. Paikalla on myös Motopalvelu Niemitalon tekninen asiantuntija Joni Tuominen, joka kertoo vinkkejä miten oman pyörän saa kisakuntoon. Tuominen kertoo myös, mitä pyörässä pitää huomioida erilaisissa sääoloissa. Lisäksi päivän aikana voi kysellä vinkkejä kisaan itse Heikki Timoselta, joka on voittanut kilpailun peräti kuusi kertaa.

Leiripäivänä saa todella hyvän tietopaketin siitä, mitä kilpailuun osallistuminen vaatii ja miten siitä voi tehdä itselleen helpomman. Mikäli omassa lähipiirissä ei ole henkilöä, jolla olisi kokemusta Päitsistä ja jolta voi kysyä neuvoja, niin tältä leiriltä sellaisia henkilöitä löytyy runsaasti.

9.2.2020 järjestettävän leirin alustava aikataulu:

08:30 Aamukahvi

09:00 Luento ravinnosta ja muusta valmistautumisesta

11:00 Lounas

12:00 Pyörien tekninen neuvonta

12:30 Ajoharjoittelu

17:00 Tilaisuus päättyy

 

Kellonajat tarkentuvat, kun osallistujamäärä vahvistuu. Leiri on ilmainen kaikille, jotka ilmoittautuvat kilpailuun viimeistään 6.1.2020.