Näin harjoittelet oikeaoppisesti, uusi CRF450R, CC:n tulevaisuus ja paljon muuta

Kuva
Jani Hovi
Uusi Xracing OFFROADPro -lehti ilmestyy reilun parin viikon kuluttua ja on jälleen täynnä mielenkiintoisia aiheita.

Vuoden toiseksi viimeinen lehti ilmestyy tilaajille 5.11. ja tuttuun tyyliin lehdestä löytyy paljon kiinnostavia juttuja.

Tällä kertaa paneudumme ison jutun merkeissä oikeaoppiseen harjoitteluun, joka on monia harrastajia askarruttava asia. Jutussa avataan sitä, millainen harjoittelu parantaa oikeasti kuntoa ja mitä kaikkea harjoittelussa pitää huomioida. Jutussa mukana on myös konkreettisia harjoitusohjelmia, jotka Ludde Söderberg on lukijoillemme tehnyt.

Pyörätestien puolella teimme mielenkiintoisen vertailun siitä, mikä KTM:n kolmesta myydyimmäistä nelitahtisesta oli meidän testeissä nopein. Testissä meillä oli 250, 350- ja 450-kuutioiset pyörät ja ajoimme niillä kolmen testikuljettajan voimin kelloa vastaan perinteisessä suomalaisessa enduromaastossa. Lisäksi testikuljettaja Mattila hyppäsi uuden Honda CRF450R-uutuuspyörän ohjaimiin Hyvinkäällä. Kattavassa testissä Mattila kertoo millaiselta pyörä oikeasti tuntui ja mitä säätöjä hän teki pyörään testissä.

Pasi Järviö teki mielenkiintoisen jutun ja haastatteli kesän aikana harrastajia varikoilla siitä, millaisilla perusteilla kukakin on oman pyöränsä valinnut. Jutussa kerrotaan myös, millaisia muutoksia harrastajat ovat pyöriinsä tehneet ja ovatko he tyytyväisiä valintaansa.

Käymme läpi myös cross countryn nykytilaa ja sitä, miksi ihmeessä kilpailijamäärät ovat romahtaneet totaalisesti? Laji rupeaa olemaan nykyisellään melkoisessa kriisissä osallistujamäärien osalta, myöskään tekemisen taso ei kilpailujen osalta ole sillä tasolla jossa sen pitäisi olla. Jutussa avaamme myös niitä asioita, joilla lajin osallistujamäärät voisi saada nousuun. 

Pekka Nissinen on nykyisin varsin lupsakka savolainen, mutta nuoruudessa mies hajotti hermostuksissaan jopa asuntoauton oven. Nissinen kertoo myös siitä, kuinka lähellä hän oli rakennuttaa itselleen 250-kuutioisen Yamahan kaksitahtisen ruiskupyörän ja miten hän innostui tekemään videoblogeja kisojen jälkeen.

Jussi Vehviläinen kertoo mikä on hänen ikimuistoisin kisansa, kerromme myös motocrossin paluusta Lahteen, esittelemme kerhojen sankarin, käymme läpi tänä vuonna perutun Tampere Supercrossin historiaa, testaamme harrastajan pyörän, esittelemme tulevaisuuden tähden, kerromme millaista oli ajaa motocrossia ensimmäistä kertaa 34-vuotiaana, palaamme vuoden 2009 Faenzan kuraan ja lisäksi luvassa on vielä paljon muuta.

Mikäli et ole vielä lehden tilaaja ja haluat sen kotiinkannettuna suoraan postilaatikkoon, tilaa lehti 21.10. mennessä ja ehdit saamaan vielä marraskuun numeron kotiin.

Lehden voit tilata täältä.