Myöhäselle 11. Suomen mestaruus

Timo Myöhänen otti jälleen trialin Suomen mestaruuden.
Kuva
Jani Hovi
Timo Myöhänen ajoi tänään Kirkkonummella kauden viimeisen SM-trialin voittoon ja varmisti samalla uransa yhdennentoista ulkoratojen henkilökohtaisen Suomen mestaruuden.

Trialin SM-sarja saatiin tänään päätökseen Kirkkonummella. Vuohimäen legendaariset kalliot olivat jälleen maineensa veroisia, sillä päivästä muodostui monille kuljettajille todella haastava. Muutamat SM-luokan kuljettajat leimasivatkin jopa suosiolla täysiä pisteitä vaikeimmilta jaksoilta, liukkaiden kallioiden tehdessä jaksoista haastavia. Kokonaisuutena katsottuna kilpailun virhepistemäärät olivat kuitenkin juuri sellaisia kuin kotimaisen trialin kirjoittamattomien sääntöjen mukaan kuuluukin olla, voittajan napatessa 1,5 virhepistettä per jakso. Kauden päätöksen tunnelmaa kohotti yleisö, jota oli saapunut todella mukava määrä seuraamaan kilpailua.

h

Liukkaat kalliot toivat haastetta kilpailuun.

Kilpailun voittajasta ei ollut epäselvyyttä missään vaiheessa. Timo Myöhänen aloitti kilpailun vauhdilla ja keräsi ensimmäiseltä kierrokselta 20 virhepistettä, kun toisena siinä vaiheessa olleet Arttu Sämpi ja Anton Parkkonen olivat keränneet 32 pistettä. Toisella kierroksella Myöhänen otti vain 12 pistettä, kun muut keräsivät järjestäen yli 30 pistettä. Vaikka Myöhänen päätyikin leimaamaan viimeisellä kierroksella kahdelta loppupään jaksolta täydet virhepisteet, keräsi hän koko kierrokselta yhteensä vain 17 pistettä. Näin ollen Myöhäsen koko päivän virhepistesaalis oli 49 ja tuloksena oli ylivoimainen voitto.

- Kilpailu itsessään meni ajollisesti hyvin, mutta olen ollut kuumeessa pari päivää ja tänään aamullakin oli vielä kuumetta. Alun jaksoin ajaa ihan hyvin, mutta lopussa loppui voimat. Viimeisellä kierroksella rupesi paikat kramppaamaan niin pahasti, että oli pakko jättää pari jaksoa lopussa ajamatta, ettei mitään satu, Myöhänen kertoi maalissa.

Mestaruus oli Myöhäsen 11. trialin ulkosarjasta. Sen lisäksi hänellä on myös viisi X-trialin mestaruutta ja yksi joukkuemestaruus, joten miehen saldo on yhteensä 17 Suomen mestaruutta.

Toiseksi tänään SM-luokassa ajoi Samuel Jääskeläinen, joka keräsi 104 pistettä. Päivän kolmas oli Niko Nurmio, joka hävisi Jääskeläiselle seitsemän pistettä. Kolmas sija riitti tuomaan Nurmiolla SM-hopean. Arttu Sämpi jäi kaksi pistettä Nurmiolle ja oli neljäs, Anton Parkkosen ollessa viides.

nurmio

Niko Nurmio nappasi SM-hopean.

Kuudenneksi kilpailussa ajoi Jussi Haapanen, joka koki kovia heti ensimmäisen kierroksen kuudennella jaksolla. Haapanen otti tukea jalalla maasta ja hänen takareitensä revähti tilanteessa. Tämän takia Haapanen joutui leimaamaan monella jaksolla suoraan täydet pisteet. Konkari ajoi kuitenkin maaliin ja se palkittiin SM-pronssilla.

haapanen

Konkari Jussi Haapanen otti tänä vuonna SM-pronssin.

Muut päivän luokkavoittajat olivat Mikko von Plato (TR2), Ari Kyöstilä (TR3), Manu Ruotsalainen (TR3J), Ott Holger Ross (TR4), Raimo Eräkare (TR4V), Jörgen Nylund (TR5), Erkki Hakuni (TR5J), Teele Mäerand (TR6), Pia Anete Rebane (TR6J), Emil Mattsson (TR7J).