MXC-luokan mestaruus Vantaalle

Saku Mansikkamäki oli kahdella erävoitolla vahva osa VMK:n mestarijoukkuetta.
Kuva
Jani Hovi
Motocrossin kerhojoukkueiden SM-kilpailun yhteydessä ajettiin myös MXC-luokan joukkuekisa. Voiton otti Vantaan Moottorikerhon kolmikko Saku Mansikkamäki, Jan Jasper Köiv ja Matias Miettinen.

MXC-luokan kilpailijat oli jaettu kolmeen luokkaan ja pitkä sunnuntaipäivä Hyvinkäällä käynnistyi luonnollisesti 1-luokan ensimmäisellä erällä. Mukaan lähti 27 joukkuetta. Kärkeen syöksyi kotiyleisön riemuksi Hyvinkää 1:n Alex Laine. Toisena ajoi Sipoon Topias Reinikainen ja kolmantena Lohjan Eemil Pesonen. Sitten Laine teki pienen virheen ja putosi kärjestä nelospaikalle. Pesonen otti kärkipaikan, Reinikainen jatkoi toisena ja kolmanneksi nousi Vantaa 1:n Jan Jasper Köiv. Myös Helsingin Simo Koskinen ohitti Laineen ja nousi neljänneksi. Laineen ongelmat jatkuivat edelleen ja viitospaikalle nousi Rauman Väinö Koivisto. Erän loppupuolella vielä Koskinen ohitti Köivin ja nousi kolmanneksi. Viimeisellä kierroksella Samu Jokila nosti Turku 1:n värit viidenneksi.

Eemil Pesonen

Eemil Pesonen

Näin järjestys ensimmäisen lähdön jälkeen oli Lohja, Sipoo, Helsinki, Vantaa1 ja Turku1.

Erä meni hyvin, vaikka pikku virheitä tulikin, totesi voittaja Eemil Pesonen erän jälkeen.

2-luokan ensimmäisessä erässä parhaan lähdön otti Vantaa1:n Saku Mansikkamäki. Seuraavina ajoivat Sipoon Luca Väg, Tampereen Kaapo Kevin, Orimattilan Jonni Hujala ja Hyvinkää 1:n Onni Jaakonsaari. Erän puolivälissä Mansikkamäki oli karannut jo reiluun johtoon, mutta Väg alkoi olla tiukalla hyvää nousua tehneen Jaakonsaaren kanssa. Hujala jatkoi nelospaikalla ja viidenneksi oli noussut Turku1:n Max Salomaa. Järjestys ei enää muuttunut, ja Mansikkamäki oli aivan omaa luokkaansa. Väg säilytti kakkospaikkansa, vaikka Jaakonsaari teki perässä sen, minkä pystyi. Seuraavina ruutulipulle ajoivat Hujala ja Salomaa.

Parhaat pisteet tästä erästä siis järjestyksessä Vantaa1, Sipoo, Hyvinkää1, Orimattila ja Turku1.

- Olin aika yllättynyt, että pääsin startista kärkeen, Mansikkamäki hämmästeli.

3-luokassa ensimmäisen erän aloitti parhaiten Hyvinkää1:n Iiro Tofferi, jolle tuli kuitenkin kohta ongelmia. Sitten kärkipaikan otti Turku1:n Aaro Menna, kakkospaikalla ajoi Pori2:n Topias Kontto, sitten Hyvinkää2:n Eetu Saarimäki, seuraavana Vantaa1:n Matias Miettinen ja viidentenä Turku2:n Eino Pihlava. Näin ajettiin koko erä lukuun ottamatta sitä, että jo erän alkuvaiheessa Miettinen ja Saarimäki vaihtoivat paikkaa.

Aaro Menna

Aaro Menna

Pisteet kärjessä jakautuivat järjestyksessä Turku1, Pori2, Vantaa1, Hyvinkää2 ja Turku2.

Startti oli hyvä ja pääsin kärkeen, sitten ajoin varman päälle, ettei tule ainakaan kaatumista, Menna kertoi.

Toiset erät

1-luokka pääsi radalle toisen kerran. Parhaiten matkaan lähti Helsingin Simo Koskinen. Häntä seurasivat Lohjan Eemil Pesonen, Vantaa1:n Jan Jasper Köiv, Sipoon Topias Reinikainen ja Rauman Väinö Koivisto. Järjestys säilyi pitkään samana, vaikka Köiv ahdistikin tiukasti Pesosta. Ohituspaikkaa ei kuitenkaan löytynyt. Sitten erän lopulla Koskinen lipsahti kärkipaikalta nurin ja jäi pyöränsä alle. Aikaa paloi ennen kuin matka jatkui, mutta Koskisen onneksi johto oli siinä vaiheessa niin suuri, että ohi eivät ehtineet kuin Pesonen ja Köiv.

Simo Koskinen

Simo Koskinen

Tämän erän parhaat joukkueet olivat Lohja, Vantaa1, Helsinki, Sipoo ja Rauma

- Tein aika paljon virheitä, mutta sitten ajo alkoi kulkea, Pesonen sanoi.

2-luokan toiseen erään lähdettiin Vantaa1:n pistejohdossa. Parhaiten puomilta lähti Sipoon Luca Väg, mutta Vantaan Saku Mansikkamäki otti kärkipaikan hyvin nopeasti haltuunsa. Hyvinkää2:n Aleksi Pirinen ajoi kolmospaikalla, neljäntenä oli Hyvinkää1:n Onni Jaakonsaari ja viidentenä Turku1:n Max Salomaa. Järjestys vaihtui kuitenkin pian kun Pirinen tippui kolmossijalta ensin viidenneksi ja sitten kuudenneksi. Seuraavaksi Jaakonsaari paranteli Hyvinkää1:n asemia pudottamalla Vägin kakkospaikalta kolmanneksi. Sitten Vägin ohitti myös Salomaa. Erän loppupuolella vielä Orimattilan Jonni Hujala nousi Vägin ohi neljänneksi.

Parhaat pisteet menivät järjestyksessä Vantaa1, Hyvinkää1, Turku1, Orimattila ja Sipoo

- Nyt on tosi hyvät fiilikset. Hienoa lopettaa tässä luokassa kausi näihin tunnelmiin, Mansikkamäki iloitsi.

MXC-luokan lähdöt päättyivät 3-luokan toiseen erään. Puomi kaatui ja parhaiten erän aloitti Pori2:n Topias Kontto, toisena Turku1:n Aaro Menna, kolmantena Vantaa 1:n Matias Miettinen, neljäntenä Hyvinkää1:n Iiro Tofferi ja viidentenä Rauman Severi Ruohomaa. Viisi kierrosta mentiin samassa järjestyksessä, kunnes Aaro Menna löysi ohituspaikan ja alkoi tehdä eroa Konttoon. Miettinen ja Tofferi väänsivät kolmospaikasta ja viidenneksi nousi Turku2:n Eino Pihlava. Erän lopulla Tofferi nousi kolmanneksi kun Miettinen jäi hetkeksi kierroksella ohitettavan taakse. Miettinen ei kuitenkaan lähtenyt väkisin puristamaan kolmospaikkaa takaisin, sillä tiedossa oli, ettei joukkueen sijoitus muutu, olipa hän maalissa kolmas vai neljäs. Aaro Menna ajoi erän voittoon ja se riitti Turun Moottorikerhon ykkösjoukkueelle kisan kakkossijaan.

Viimeisen erän startti

- Oli todella vaikea ohittaa, koska täällä on oikeastaan vain yksi linja jota pystyi käyttämään, muuten rata oli tosi hyvä, Menna kertoi.

Kerhojoukkueiden mestariksi ajoi Vantaan Moottorikerho joukkueella Saku Mansikkamäki, Jan Jasper Köiv ja Matias Miettinen. Toiseksi sijoittui Turun Moottorikerho kolmikolla Aaro Menna, Max Salomaa ja Samu Jokila. Päivän kolmonen oli Sipoon Moottorikerho, jossa ajoivat Topias Reinikainen, Luca Väg ja Veetu Salminen.

Kaikki tulokset